Gasztro

Mutatjuk a trükköt: Eddig biztosan rosszul főzted a brokkolit

Létrehozva: 2022.04.09.

Így finom és roppanós marad a zöldség.

Az emberek többsége először megmossa, majd rózsáira szedi az élénkzöld zöldséget. Ezt megtehetjük kézzel vagy egy kés segítségével is. A brokkolidarabokat ezután egy fazék vízben puhára főzzük vagy megpároljuk. Az interneten vírusként terjedő legújabb videó azonban alapjaiban változtatja meg mindazt, amit a brokkolifőzésről gondoltunk.

Az egyik TikTok-felhasználó megmutatta, ő hogyan főzi a brokkolit és a videója két nap alatt közel hétmilliós megtekintést generált. Stephanie nem bajlódik azzal, hogy darabjaira szedje a zöldséget, egészben teszi bele a forrásban lévő vízbe, méghozzá rózsáival lefelé! A megfőtt brokkoliról egy vágással leszedi a fás szárát, ami így már tálalható is.

Ahhoz hogy a zöldség előnyös tulajdonságai érvényesülhessenek, fontos, hogy ne főzzük túl. A hő hatására ugyanis tönkremegy a mirozináz enzim, amely nélkülözhetetlen  a brokkoli legfőbb rák- és fertőzésmegelőző összetevője, a szulforafán képződéséhez. A legjobb, ha a brokkolit csak pároljuk 2-3 percig.

(VIA)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek