Túlköltekezés helyett szóljon idén a húsvét az egyszerű, de nagyszerű megoldásokról!
Forrás: Pexels
Nem nehéz túlköltekezni a húsvét időszakában sem: legyen szó lakásdekorációról, édességekről, vagy a teljes ünnepi menüről. Az alábbiakban adunk néhány tippet, hogy könnyebben menjen a spórolás a következő napokban, emellett mutatunk egy teljes menüsort az ünnepi lakomához, ami a lehető legjobban megkíméli a pénztárcánkat.
Ha rendszeresen töltjük az otthoni készletet, nagy valószínűséggel a következő főzés legtöbb alapanyaga megtalálható a hűtőnkben és a kamránkban.
A mostanra olyannyira népszerű online bevásárlás egyik legnagyobb előnye, hogy a hiper- és szupermarketek készletét fellelhetjük az interneten – ezzel együtt pedig valamennyi termék árát is könnyedén monitorozhatjuk. Készítsünk listát a közeljövőben szükséges élelmiszerekről, vessük össze az árakat, és válasszuk a legkedvezőbbet!
Alaposan tervezzük meg, pontosan mit szeretnénk elkészíteni! Pirosbetűs ünnepek alkalmával másképp gondolunk az asztalra tett ételekkel kapcsolatban, de egyvalamit fontos észben tartanunk: sohasem szabad többet költenünk, mint amennyink van. Még akkor sem, ha különleges menüsorról álmodunk. Fókuszáljunk az egyszerű, de nagyszerű, lehetőleg egészséges fogásokra!
Leves: Jókai bableves sonkakockákkal, csipetkével
– A recepttel felhasználhatjuk, és akár újra is hasznosíthatjuk a húsvéti sonkánk egy részét.
Főétel: Újragondolt rakott burgonya
– A recepthez nagy valószínűséggel találunk a kamrában elegendő burgonyát, ezután pedig nincs más dolgunk, mint sonkára cserélni a kolbászt, majd ízlés szerint sajtot is adni a rétegekhez.
Desszert: A nagyi linzerkarikája
– A recept összetevői között liszt, porcukor, sütőpor, vaj, tojás és némi baracklekvár szerepel: a végeredmény pedig egy mennyei, ebéd utáni könnyű sütemény.