A legújabb kutatások szerint ezt az ősi, indiai fűszert kell fogyasztani, hogy elkerüljük a gyilkos kórt.
Elősegítheti a mellrákot okozó tumorsejtek pusztulását a legújabb kutatások szerint egy indiai fűszer, a kardamom.
A kardamom, és az abból kivont vegyület gyógyító hatása különösen igaz az úgynevezett tripla-negatív, vagyis a súlyos emlőrákra - írja a medicalnewstoday.com.
A kardamom ugyanis megakadályozza a szervezetben a gyulladást, az oxidatív stresszt, és más rákkeltő folyamatokat.
A végzett kutatás két sejtvonalra, fehérjére koncentrált.
A PD-1, vagyis a „programozott sejthalál fehérje 1” olyan fehérje, amely a T-sejteken, vagyis azokon az immunsejteken jelenik meg, amelyek védik a szervezetet a fertőzésektől, és segítenek elpusztítani a rákos sejteket. A PD-L1, vagy „programozott sejthalál ligandum 1” pedig olyan fehérje, amely nagy mennyiségben megtalálható az antigénprezentáló sejteken, valamint bizonyos rákos sejteken. Ha ez a kettő kötődik egymáshoz, akkor megakadályozhatják, hogy a T-sejtek megtámadjanak más sejteket is – írja a HáziPatika.com.
Az eredmények magukért beszélnek, hiszen a kardamoninkezelések mindkét sejtvonalnál a rákos sejtek életképességének csökkenését eredményezték.