Egyből nyári hangulatba kerülünk ettől a menütől, ami az amerikaiak kedvenceit sorakoztatja föl. Sőt akár egy piknikhez is tökéletes megoldást jelentenek.
Forrás: Pexels
Pikáns kukoricakrémleves
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: 1
Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg kukorica (konzerv) * 1 krumpli * 1 fej vöröshagyma * 2 ek vaj * 1 l víz * 2 tyúkhúsleveskocka * 1 tk koriander * 2 dl tejszín
A tálaláshoz: baconszalonna * snidling
Elkészítés: A hagymát üvegesre pirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a kukoricát – egy keveset félre teszünk – és a krumplit. Felöntjük a vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a leveskockákat és a koriandert, majd 10 percig főzzük. Leturmixoljuk, sűrű szövésű szitán áttörjük, majd felöntjük a tejszínnel, és további pár perc alatt készre forraljuk.
Tálaláskor a tetejére szórunk pirított bacont, kukoricát, és felaprított snidlinget.
Hamburger
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók (4 személyre): 1 fej lila hagyma * 2 paradicsom * 1 uborka * 1 fej saláta * 40 dkg marhahús * 5 dkg margarin * 4 ek tejföl * 1 kvk mustár * 1 ek ketchup * 4 hamburger zsemle * 4 szelet sajt
Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és gyűrűkre szétszedjük. A paradicsomot és az uborkát felkarikázzuk. A salátát levelekre szedjük, gondosan többször váltott vízben megmossuk és leszárítjuk. A darált húst megszórjuk sóval, borssal, jól összegyúrjuk és négy pogácsát formázunk belőle. A margarint serpenyőben felhevítjük, és a húspogácsák mindkét oldalát 2-2 percig sütjük benne. A mártáshoz összekeverjük a tejfölt, a mustárt és a ketchupot. A hamburger zsemléket kettévágjuk és mikróban vagy sütőben átmelegítjük. A zsemle alsó felére teszünk egy kevés mártást, erre salátalevelet, a húspogácsát, majd hagymát, paradicsomot, paprikát, egy szelet sajtot, és befedjük a zsemle tetejével. Azonnal tálaljuk.
Extra csokis brownie málnával
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi fok: 3
Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg keserű csokoládé * 10 dkg tejcsokoládé * 25 dkg vaj * 30 dkg barnacukor * 4 tojás * 14 dkg liszt * 5 dkg kakaópor * 20 dkg málna
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, és fektessünk sütőpapírt egy 30x40 centis tepsibe. Olvasszuk fel a vajat, törjük bele a csokoládékat és keverjük addig, amíg a csokoládé fel nem olvad. Adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze. Majd a tojásokat egyenként, és alaposan dolgozzuk el. Szórjuk bele a lisztet és a kakaóport, majd újra keverjük meg. Öntsük bele a tepsibe a masszát és szórjuk bele egyenletesen a málnaszemeket, majd óvatosan nyomkodjuk kissé bele a tésztába.
Süssük 30 percig. Ha nem akarjuk, hogy nagyon folyós legyen a tészta, akkor süssük még 5 percig.