Gondoltad volna, hogy ehető a dinnyehéj?
Forrás: Pexels
A nyár abszolút slágergyümölcse a görögdinnye, ami tulajdonképpen elmaradhatatlan része ennek az évszaknak. Az újrahasznosítás témakörével széles körben foglalkozó influenszer, Armen Adamjan számos ház körüli praktika mellett komoly hangsúlyt fektet például a konyhai szemétnek szánt maradékok felhasználására.
A férfi ezúttal a görögdinnye héjáról árulta el: nem elég, hogy ehető, fantasztikus hatást gyakorol az emberi szervezetre.
Az elkészítés végtelenül egyszerű: egy turmixgépbe daraboljuk bele a dinnyehéjakat, adjunk hozzá néhány darab jégkockát és egy kis citromlevet. Kész is!
Adamjan szerint az így elkészült finomság szuper egészséges és tápláló.
– Nagyon gazdag rostokban, segít felgyorsítani az anyagcserét, csökkenti a vérnyomást, valamint az izmokra is jótékony hatással van – mondta videójában az újrahasznosítás nagykövete.