A konyhai szemétből tökéletes tápanyagot biztosíthatunk kedvenc növényeinknek.
Forrás: Pexels
Újabb fantasztikus praktikát osztott meg követőivel Armen Adamjan, akit a legtöbben csak az internet egyik legkreatívabb arcaként ismernek. A férfi több könyvet is kiadott nagyszerű ötleteiből, de közösségi oldalán is rendszeresen osztja meg – főként az újrahasznosítás témakörével foglalkozó – tartalmait.
Adamjan ezúttal az avokádó héjával mutatta meg, hogy a konyhai szemét sokszor aranyat ér.
Ha megettél egy avokádót, ne dobd ki a héját!
– hívja fel a figyelmet videója legelején az influenszer.
Az avokádó héját Adamjan kétféleképpen is felhasználja a növények új, magasabb szintre emelt táplálásához. A már kicsírázott magokat egy virágfölddel megtöltött, felezett avokádó héjába dugja, majd a végeredményt is megmutatja, amelyen jól látszik, hogy szép hajtások nőttek az aprócska ágyásban.
Az avokádó héja tele van nitrogénnel, ami erősen serkenti a csírázott magocskák növekedésének sebességét!
– mondja Adamjan.
Második tippjeként egy turmixgépbe dobja a héjakat, majd felönti némi vízzel. A végeredményként kapott sárszerű anyagot egyenesen a növények földjére kanalazza, ugyanis mint mondja,
tápoldatok kiváltására tökéletesen alkalmas a keverék.