Ősznek idején szívesen fogyasztunk szüreti ínyencségeket. Ilyen lehet a sültekhez kínált bormártás is. Az ételkülönlegesség némi odafigyeléssel egyszerűen elkészíthető.
Sült libához, kacsához, marhához, de akár szűzérméhez vagy oldalashoz is remek kiegészítő a forró, aromás bormártás. Alig szükséges hozzá néhány összetevő, az eredmény mégis lenyűgöző. Tulajdonképpen bármilyen fehérborból elkészíthető, de aki igazán jó eredményt szeretne elérni, válassza a
tokaji aszút, vagy legalább az édes szamorodnit!
Az első lépésben a bort melegítsük forrásig, de ne forraljuk!
Egy nagyobb csészében a habtejszínben jól keverjünk el egy tojás sárgáját! Egy kevés vízben keverjünk el két evőkanál keményítőt, majd öntsük a tejszínhez! Jól keverjük össze, majd
folyamatos kavargatás közben öntsük a borhoz!
Sűrűsödésig főzzük, majd ízesítsük fehérborssal!