Főzés

Így lesz ellenállhatatlanul selymes a bormártás!

KKP

Létrehozva: 2022.10.23.

Ősznek idején szívesen fogyasztunk szüreti ínyencségeket. Ilyen lehet a sültekhez kínált bormártás is. Az ételkülönlegesség némi odafigyeléssel egyszerűen elkészíthető.

Sült libához, kacsához, marhához, de akár szűzérméhez vagy oldalashoz is remek kiegészítő a forró, aromás bormártás. Alig szükséges hozzá néhány összetevő, az eredmény mégis lenyűgöző. Tulajdonképpen bármilyen fehérborból elkészíthető, de aki igazán jó eredményt szeretne elérni, válassza a

 tokaji aszút, vagy legalább az édes szamorodnit!


Az első lépésben a bort melegítsük forrásig, de ne forraljuk!
Egy nagyobb csészében a habtejszínben jól keverjünk el egy tojás sárgáját! Egy kevés vízben keverjünk el két evőkanál keményítőt, majd öntsük a tejszínhez! Jól keverjük össze, majd 

folyamatos kavargatás közben öntsük a borhoz!

 Sűrűsödésig főzzük, majd ízesítsük fehérborssal!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek