Az ünnepi sütögetések közben mindig megmarad néhány tojásfehérje, ami tökéletesen felhasználható habcsóknak.
A habcsók az utóbbi években kicsit kevesebb figyelmet kap, pedig anno a karácsony megkerülhetetlen része volt, sokakban gyerekkori emlékeket idéz. Az ünnepi sütögetések közben mindig megmarad néhány tojásfehérje, ami tökéletesen felhasználható habcsóknak. Egy kis porcukor, citromlé, étkezési keményítő, egy robotgép, ennyi kell csupán a roppanós, hófehér habcsókhoz.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Mindmegette tippe, hogy hogy a habcsókod - vagy akár a karácsonyi habkarikád - laza és magas legyen: Mielőtt a habcsókhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, tegyünk hozzá csipetnyi sütőport. Így a sütemény különösen laza és magas lesz.