Mit főzz, ha kevesebb pénzből akarod kihozni a menüt?
Mit tegyünk akkor, ha otthon főznénk, de a megugró miatt egyre drágábban tudunk összeállítani ételeket. A Ripost összegyűjtötte a legjobb recepteket arra az esetre, ha akár csak 1000 forintunk van az egyszeri étkezésre. Lássuk, mit lehet kihozni ennyi pénzből!
Íme egy étel, ami amellett, hogy finom, még egészséges is.
Elkészítés:
Szedd kisebb rózsákra a karfiolt, alaposan mosd meg, és csepegtesd le – a legjobb, ha megvárod, míg megszárad.
A fűszereket keverd össze egy tálkában az olajjal és a sóval, majd öntsd a keveréket a karfiolra, és alaposan forgasd össze vele.
Sütőpapírral bélelt tepsire tedd a karfiolrózsákat, a maradék fűszeres olajat öntsd rájuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 30 percig.
Köretként is isteni, de főételként is tálalhatod mártogatóssal, rizzsel.
Aki húsra is vágyik, annak itt egy ütősebb adag.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vágd apró kockákra a hagymát, törd át a fokhagymát, és a zsírban süsd meg őket együtt!
A hagymára és fokhagymára tedd rá a megtisztított és megmosott májakat, add hozzá a fűszereket. Fedő alatt, közepes lángon süsd 20 percig a májat – így nem fog kiszáradni, és puha marad. Ha szükséges, önts alá egy kevés vizet.
Ha megpuhult a máj, vedd le a fedőt, és süsd tovább úgy, hogy egy kevés szaftja maradjon. Friss kenyérrel vagy főtt burgonyával, melegen tálald.
További receptekért kattints ide!