Recept

Elárulta a kőbányai tortáslány: Ez a mennyei tortakrém titka, és még egészséges is!

Címkék
recept

K.B.

Létrehozva: 2023.02.04.

A kőbányai tortáslány elárulta titkos receptjét, amivel igazán habos és könnyű lesz a tortakrém.

Ha valaki sütemények készítésére vállalkozik, akkor szinte kikerülhetetlen, hogy előbb vagy utóbb krémre is szüksége legyen. Sok sütemény lelkét ugyanis a különböző töltetek és bevonók adják. Léteznek főzött és kevert változatok. A kevert krémet gyorsabb és egyszerűbb megalkotni. A kezdők számára találták ki a vajmentes, tejszínes-mascarponés variációt. 

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

A kőbányai tortakirálylány, Tarnai Zsuzsi elárulta a tökéletes, könnyű és habos tortakrém receptjét: 

Hozzávalók:

  • 500 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 250g mascarpone
  • ízlés szerint egy kis porcukor

Így készítsd el:

Verd fel a habtejszínt, és tegyél bele habfixálót. Add hozzá a mascarponét és ízlés szerint porcukrot. Óvatosan forgasd össze. 

A krémhez mehet bármi ízesítésként, és díszként is, amit szeret a család: csoki, keksz, gyümölcsdarabok, vanília. A kész krémet rakhatod tortába, sütibe, muffinba, piskótához, pohárkrémbe és díszíthetsz is vele. 

 Tipp:

A könnyű, habos tejszínes krém elkészítésénél arra figyelj oda, hogy felverésénél a tejszínből kicsapódhat a zsír - írta a Ripost.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek