A kőbányai tortáslány elárulta titkos receptjét, amivel igazán habos és könnyű lesz a tortakrém.
Ha valaki sütemények készítésére vállalkozik, akkor szinte kikerülhetetlen, hogy előbb vagy utóbb krémre is szüksége legyen. Sok sütemény lelkét ugyanis a különböző töltetek és bevonók adják. Léteznek főzött és kevert változatok. A kevert krémet gyorsabb és egyszerűbb megalkotni. A kezdők számára találták ki a vajmentes, tejszínes-mascarponés variációt.
A kőbányai tortakirálylány, Tarnai Zsuzsi elárulta a tökéletes, könnyű és habos tortakrém receptjét:
Verd fel a habtejszínt, és tegyél bele habfixálót. Add hozzá a mascarponét és ízlés szerint porcukrot. Óvatosan forgasd össze.
A krémhez mehet bármi ízesítésként, és díszként is, amit szeret a család: csoki, keksz, gyümölcsdarabok, vanília. A kész krémet rakhatod tortába, sütibe, muffinba, piskótához, pohárkrémbe és díszíthetsz is vele.
A könnyű, habos tejszínes krém elkészítésénél arra figyelj oda, hogy felverésénél a tejszínből kicsapódhat a zsír - írta a Ripost.