Praktikák

4+1 tuti tipp, hogy megmentsd az elsózott ételt

N.T.

Létrehozva: 2023.02.20.

Biztos mindenkivel előfordult már, hogy véletlenül vagy épp egy konyhai baleset következtében elsózta kedvenc fogását.

Megszaladt a só? Ilyenkor persze rögtön jön a kétségbeesés: vagy egyből kidobjuk az ételt – amit, valljuk be, elég fájó szívvel tennénk! –, vagy pedig sűrű grimaszok mellett ugyan, de azért elfogyasztjuk.

asztali só
Nem kell pánikba esni, ha kicsit megszalad a só Fotó: Pixabay

Nos, van egy jó hírünk: a videkize.hu tippjeivel mostantól egyik opcióval sem kell majd élnünk, ugyanis az esetek többségében még megmenthetjük a fogásainkat.

Mutatjuk is, hogyan: 

1. Ha éppen a vasárnapi húslevest sikerült elsóznunk, akkor nem kell pánikba esni, ugyanis az egyik legegyszerűbb módszer, ha az átszűrt leveseket először plusz néhány deci vízzel próbáljuk menteni, hiszen már a hígítás is segíthet rajta.

2. A következő tipp, hogy keverjünk az elsózott levesbe nyers tojásfehérjehabot, majd ha megkocsonyásodott, vegyük ki. A tojásfehérje magába szívja a felesleges sót.

3. Ha rántott vagy habart levesről van szó, akkor a reszelt nyers krumpli lehet a megoldás: forraljuk fel, majd vágjunk bele sok friss petrezselymet és zellerlevelet.

4. Keverjünk össze 1 kávéskanál almaecetet 1 kávéskanál cukorral, és keverjük kis adagonként az ételbe, amíg a felesleges sót semlegesíti!

+1 tuti tipp: a levesek mellett bármely étel, pl. pörkölt, sózását mérsékelhetjük fél késhegynyi szódabikarbónával.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek