A tojást általában könnyen és sokféleképpen el lehet készíteni, a buggyantott tojás azonban ősi ellensége a konyhában sertepertélő szakácsoknak. Ezzel a módszerrel könnyedén feldobhatjuk a húsvéti menüt, és garantáltan mindenki repetázni fog.
A legtöbb ünnepek megvan a maga menüje a saját specialitásaival. Hogy is tudnánk elképzelni a húsvétot sonka, torma és tojás nélkül?
Arról, hogy hogyan spórolhatunk a húsvéti menün, egy korábbi cikkünkben írtunk.
Az ünnepi menüt többféleképpen is kombinálhatjuk, és minél változatosabb és újszerűbb lesz az étek, annál jobb. A tojás persze fontos alapanyag a konyhában, ugyanakkor van néhány trükk, amivel különlegesebbé lehet tenni a menüt.
Könnyedén készíthetünk főtt tojást, tükörtojást, rántottát, tojáslepényt vagy omlettet, a buggyantott tojás azonban már más tészta. A legtöbben bele sem mernek fogni, hiszen nagyon könnyű elrontani, és ha nem olyan lesz, amilyennek a nagy könyvben meg van írva, akkor nem szívesen tesszük a tányérra. Éppen emiatt a buggyantott tojás nem gyakori finomság a húsvéti asztalon, ennek azonban nem kell így lennie! Egy amerikai séf megmutatta, hogyan lehet pofonegyszerűen elkészíteni a jó falatot - emeli ki a Tudásfája.
Először is vegyünk elő egy serpenyőt, amelynek fedele is van. Készítsünk elő vizet, 2 evőkanál ecetet, tojást és teáscsészét. Ha mindezek megvannak, kapjunk elő még egy nagy adag türelmet, és hozzá is láthatunk:
A buggyantott tojás önmagában is finom, de nagyszerű szendvicseket is készíthetünk belőle. Az tojás elkészítéséről videót is nézhetünk: