Kutatás

Szeretsz nassolni? Van egy jó hírünk a számodra

Piréz

Létrehozva: 2023.03.23.

Jó hírrel szolgáltak a tudósok.

Csaknem 2 millió ember bevonásával készített kutatást az Oslói Egyetem és a stockholmi Karolinska Intézet arról, milyen hatással vannak szervezetünkre a magvak és különösképpen a diófélék. A tanulmány szerint rendszeres fogyasztásuk a koleszterinszint csökkenéséhez vezet, ami csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Fotó: Pixabay

A tudósok számszerűsítették is a rizikófaktort: napi 30 gramm keverék negyedére csökkenti a szívroham vagy szélütés veszélyét. Az eredmények azt mutatják, hogy azok, ilyen mennyiségben nassolnak, 18 százalékkal kisebb valószínűséggel szenvedtek szívbetegségekben, és 25 százalékkal kisebb eséllyel haltak bele azokba - írta meg a Daily Mail

A dió, a mandula és a pisztácia jótékony hatással van a koleszterinszintre, így megakadályozza a zsír felhalmozódását az artériákban, ami a szívinfarktus egyik legnagyobb kockázati tényezője

- mutatott rá Erik Arnesen, a kutatás vezetője. 

A tanulmány ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy nem sokan esznek meg ilyen mennyiségű diót és magot. A britek átlagban 6 grammot fogyasztanak naponta, míg az amerikaiak mindössze 1 grammot.
 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek