Ünnepi

Így kell tárolni a húsvéti sonkát, hogy sokáig elálljon

LA

Létrehozva: 2023.04.05.

Módosítva: 2023.04.05.

Mutatjuk, hogy mire kell figyelni!

Húsvétkor az ünnepi menü legfontosabb része a sonka – de vajon hány napig lehet megenni a maradékot? Nos, az két tényezőtől függ! Jöjjenek a részletek!

Fotó: Pixabay

A húsvéti sonka tárolási ideje függ a főzés és a tárolás módjától is – írja a mindmegette.hu.

  • A friss, főtt, pácolatlan sonka hűtőszekrényben 3-4 napig, fagyasztva viszont 3-4 hónapig tárolható.
  • Az otthon főzött pácolt sonka a hűtőszekrényben 3-5 napig, a fagyasztóban ugyanakkor 1-2 hónapig áll el.
  • Az otthon főzött, felszeletelt sonka a hűtőben 3-5 napig, a fagyasztóban pedig 1-2 hónapig tárolható .
  • A főtt parasztsonka 7 napig, fagyasztóban 1-2 hónapig áll el. Az olyan pácolt termékek, mint például a serrano sonka vagy a prosciutto, 2-3 hónapig tárolhatók a hűtőszekrényben.

Ezek a jelek elárulják, hogy romlott a sonka:

  • A romlott sonka orrba vágó, rothadt, kénszerű szagot áraszt, esetleg zöldesszürke, barnás foltok jelennek meg a felületén.
  • A leginkább szembetűnő jel a penészgomba megjelenése a sonkán.
  • A nyálkás, ragacsos textúra szintén a romlottságról tesz tanúbizonyságot.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek