Évről évre egyre erősebb a mezőny a hazai csúcsgasztronómiában, így óriási sikernek számít, hogy egy miskolci szálloda étterme is bekerült a legjobbak közé a tegnap rendezett Dining Guide Év Étterme Gálán.
Hétfőn este a Várkert Bazárban adták az éttermek díjait.
A gasztronómiai platform idén is több száz vendéglátóhelyet tesztelt – ez alapján alakult ki a díjazottak végső sorrendje. Az Audi – Dining Guide Év Étterme díj nyertese a frissen 2 Michelin csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet Étterem lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye pedig a miskolci Il BAFFO by Avalon. Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop vihette haza, az Év Innovatív Konyhája címet pedig az esztergomi 42 Restaurant szerezte meg. Az Év Szerethető Étterme a Casa Christa Étterem, az idén új díjkategóriaként bevezetett Év Szállodája címet pedig a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest vihette haza.
A borsodi régióban tevékenykedő hotelnál óriási eredménynek számít a díjazás.
„Évek óta rengeteget dolgoztunk és dolgozunk azon, hogy a régióban egy olyan egységet hozzunk létre, mely minden igényt maximálisan ki tud elégíteni, legyen szó szállodai szolgáltatásról vagy gasztronómiai élményekről. Számunkra mindig a vendég az első! A legfontosabb, hogy nálunk mindenki maradéktalanul jól érezze magát, és egyedülálló vendégélményt kapjon. (…) Ennek a titka a felkészült, udvarias személyzet és a szolgáltatások állandó magas minősége. A tavalyi Michelin-ajánlás volt az első igen komoly elismerés, mely munkánk gyümölcsét jelezte az Avalon Ristorante kapcsán, és ez a tegnap esti díjeső egyenesen hihetetlen számunkra. Hotelünk és mindhárom éttermünk is benne van az Audi Dining Guide Étteremkalauz által kiemelt legjobbak között. Elképesztően büszkék vagyunk az Avalon csapatára!” – nyilatkozta Bajusz Gergely gasztronómiai igazgató az elismerés átvétele után.