A rántott hús bizony lehet még ropogósabb!
Van egy olyan összetevő, amivel lehet fokozni a rántott hús ropogósságát! A trükköt, amivel az aranybarna panír még tökéletesebb lehet, a mindmegette.hu mutatta be.
A portál szerint ugyanis a ropogós panírnál fontos, hogy alaposan kiszárított, majd házilag lereszelt klasszikus fehér kenyérből készített zsemlemorzsával dolgozzunk, emellett pedig ha az elhabart egész tojás helyett tojásfehérjével elkevert kukoricakeményítőt használunk, tökéletes eredményt érhetünk el.
Mivel a tojásfehérje szó szerint a tojás fele, két tojásfehérjét számoljunk egy egész tojás helyett. A fehérjéhez hozzáadunk kb. 1 teáskanál kukoricakeményítőt, és egy villával vagy kézi habverővel addig verjük, amíg a tojásfehérje kisé kihabosodik. Ha ezzel megvagyunk, a szokott módon panírozzuk a húst: először sózzuk-fűszerezzük, majd liszbe fogatjuk, aztán jöhet a habos-keményítőst tojásfehérje, végül pedig a zsemlemorzsa. Ezután a forró zsiradékban kisütjük őket – az egyik oldala szigorúan fedő alatt készüljön! Egy papírtörlőre szedjük a kész rántott húsokat, és már fogyaszthatjuk is.