Zsír, rászáradt, ráégett ételmaradékok? Épp az ilyenek miatt gyűlöli mindenki a sütőt takarítani. Pedig egy egyszerű trükkel könnyedén tisztán tartható!
Nincs mese: végül mindig oda lyukadunk ki, hogy a legegyszerűbb, legrégebbi módszerek a legjobbak – kiváltképp, ha konyhai praktikákról és takarításról van szó. Most egy olyan, végtelenül egyszerű, mégis hatásos szert ismertetünk, amivel megszabadulhatunk a sütőben lerakódott, igencsak makacs, zsíros szennyeződésektől. A legszebb az egészben: ezzel az órákig tartó súrolást, kapargatást is kiválthatjuk!
A csodaszer, amire szükségünk lesz, és ami garantáltan van is otthon, nem más, mint az ecet – írja a Ripost. Fogj valamilyen hőálló tálat, mondjuk egy jénait, és töltsd meg fele-fele arányban ecettel és vízzel. Ezt követően tedd a sütőbe, majd kapcsold be 220 fokra, és hagyd így két órán keresztül! Ennyi idő alatt az ecetes víz elpárolog, így a sütő minden zugába eljut, ahol kifejti jótékony, zsíroldó hatását. Két óra elteltével kapcsold ki a sütőt, majd csukott ajtó mellett várd meg, amíg kihűl! Ezt követően mosogatószeres vagy nedves, szódabikarbónás szivaccsal törölgesd át a sütő belsejét! Meglátod, minden zsírfolt, szennyeződés könnyedén lejön majd!