Praktika

Minden háztartásban megtalálható a csodaszer: nem hiszed el, mi a csillogó sütő titka

Létrehozva: 2023.05.17.

Zsír, rászáradt, ráégett ételmaradékok? Épp az ilyenek miatt gyűlöli mindenki a sütőt takarítani. Pedig egy egyszerű trükkel könnyedén tisztán tartható!

Nincs mese: végül mindig oda lyukadunk ki, hogy a legegyszerűbb, legrégebbi módszerek a legjobbak – kiváltképp, ha konyhai praktikákról és takarításról van szó. Most egy olyan, végtelenül egyszerű, mégis hatásos szert ismertetünk, amivel megszabadulhatunk a sütőben lerakódott, igencsak makacs, zsíros szennyeződésektől. A legszebb az egészben: ezzel az órákig tartó súrolást, kapargatást is kiválthatjuk!

sütő, sütőrács, takarítás, konyha, Shutterstock 2118504446
Felejtsd el a sokezres tisztítószereket!  Fotó: Animaflora PicsStock / Shutterstock

A csodaszer, amire szükségünk lesz, és ami garantáltan van is otthon, nem más, mint az ecet – írja a Ripost. Fogj valamilyen hőálló tálat, mondjuk egy jénait, és töltsd meg fele-fele arányban ecettel és vízzel. Ezt követően tedd a sütőbe, majd kapcsold be 220 fokra, és hagyd így két órán keresztül! Ennyi idő alatt az ecetes víz elpárolog, így a sütő minden zugába eljut, ahol kifejti jótékony, zsíroldó hatását. Két óra elteltével kapcsold ki a sütőt, majd csukott ajtó mellett várd meg, amíg kihűl! Ezt követően mosogatószeres vagy nedves, szódabikarbónás szivaccsal törölgesd át a sütő belsejét! Meglátod, minden zsírfolt, szennyeződés könnyedén lejön majd!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek