Recept

3 tipp a tökéletes rántott csirkéhez - ennél ropogósabb verzió tényleg nincs

LA

Létrehozva: 2023.06.07.

Módosítva: 2023.06.07.

A család mind a tíz ujját meg fogja nyalni!

Ha extra ropogós rántott csirkét szeretnél, a mindmegette.hu összegyűjtött néhány tuti tippet!

Crispy fried chicken wings on a plate top view .
Fotó: Northfoto

1. Írós tojás

A panírozáshoz használt tojás nagyobb részét íróval helyettesítve a combok sokkal-sokkal omlósabbak lesznek, mintha csak felvert tojásban forgatnánk meg. Az író ugyanis, savasságának köszönhetően, csodásan megpuhítja a húst, anélkül, hogy a csirkét keménnyé és rágóssá tenné. 

2. Zsemlemorzsa helyett

A legropogósabb rántott csirkéhez egyáltalán nem zsemlemorzsára szükség. A titok nem más, mint a burgonyapehely, ami könnyed és ropogós bevonatot képez a húson, ráadásul remek gluténmentes alternatíva a morzsa helyett. 

3. Fűszerek

Ha csirkehúsról van szó, nem érdemes spórolni a fűszerekkel. A só mellett kerüljön a tojásba (és akár a száraz anyagokhoz is) bors, pirospaprika, fokhagyma-granulátum, de zöldfűszerekkel is bátran kísérletezhetünk. 

Az alábbi TikTok-videón megnézheted, hogyan készül a ropogós csirkecomb, alább pedig a pontos receptet is megtalálod:

@coreybsiegel Crispy Fried Chicken 🍗 Recipe Below 👇 250g Buttermilk 1 egg 6g salt 10g paprika 3g Baking Powder 150g AP Flour 100g Corn Starch 35g Potato Flakes 3g Garlic Powder 3g Chili Powder Salt Honey 🍯 #fyp #foryou #friedchicken ♬ original sound - Corey Siegel

Ropogós rántott csirke

Hozzávalók: 

  • 2,5 dl író
  • 1 db tojás
  • só 
  • 1 ek. pirospaprika
  • 15 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 10 dkg keményítő
  • 3, 5 dkg burgonyapehely
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. csilipor (ízlés szerint)
  • olaj a sütéshez
  • méz (ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. Az íróhoz adjuk a tojást, a sót és a pirospaprikát, elkeverjük, majd beleforgatjuk a megtisztított csirkecombokat.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a keményítővel, a burgonyapehellyel, valamint az ízlés szerint megválasztott fűszerekkel, megsózzuk, és az írós combokat megforgatjuk benne. 
  3. A felforrósított olajban kisütjük a combokat, és még forrón megcsorgathatjuk egy kevés mézzel.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek