A család mind a tíz ujját meg fogja nyalni!
Ha extra ropogós rántott csirkét szeretnél, a mindmegette.hu összegyűjtött néhány tuti tippet!
A panírozáshoz használt tojás nagyobb részét íróval helyettesítve a combok sokkal-sokkal omlósabbak lesznek, mintha csak felvert tojásban forgatnánk meg. Az író ugyanis, savasságának köszönhetően, csodásan megpuhítja a húst, anélkül, hogy a csirkét keménnyé és rágóssá tenné.
A legropogósabb rántott csirkéhez egyáltalán nem zsemlemorzsára szükség. A titok nem más, mint a burgonyapehely, ami könnyed és ropogós bevonatot képez a húson, ráadásul remek gluténmentes alternatíva a morzsa helyett.
Ha csirkehúsról van szó, nem érdemes spórolni a fűszerekkel. A só mellett kerüljön a tojásba (és akár a száraz anyagokhoz is) bors, pirospaprika, fokhagyma-granulátum, de zöldfűszerekkel is bátran kísérletezhetünk.
Az alábbi TikTok-videón megnézheted, hogyan készül a ropogós csirkecomb, alább pedig a pontos receptet is megtalálod:
Hozzávalók:
Elkészítés: