Ha elolvasod ezt a receptet, máris a szádban érzed a meggyszósz ízét!
A július végéig tartó meggyszezon közepén járunk, a finom gyümölcs pedig nem csak magában, de a konyhai fogások remek kiegészítőjeként is az asztalra kerülhet. Ehhez mutatunk most egy fenséges meggyszószreceptet!
40 dkg meggy (friss vagy mirelit)
12 dkg cukor
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 dl tej
fél citrom leve
1 csipet fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet só
Mosd meg és magozd ki a meggyet. Tedd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a sót és 1 deci vizet.
Főzd puhára tíz perc alatt!
Keverd el simára a lisztet a tejjel, no meg a tejföllel.
A meggyes lábost vedd le a tűzhelyről, és keverd hozzá a lisztes-tejes-tejfölös habarást.
Lassú tűzön forrald 5 percig.
Add hozzá a citromlevet.
Ha kissé kihűlt, tálkákba áttöltve tálalhatod is!
(Forrás: mindmegette.hu)