A NYÁR ÍZEI

Ez a titka a legfinomabb lecsónak

Bors

Létrehozva: 2023.06.01.

A nyár legnagyobb dobása, amikor nem a tűzhelyen egy lábosban készül el az isteni lecsó.

Hamarosan itt a lecsószezon, és ezt az isteni fogást egyszerűen nem szabad kihagyni! 

A lecsó hihetetlen finom egytálétel, de úgy a legistenibb, ha bográcsban készíted el, így tényleg felejthetetlen élmény lesz! Érdemes meghívni rá a barátokat, akkor egyben vidám társasági esemény is lesz a lecsóparti! Mellé friss ropogós héjú kenyeret harapni, annál nincs is jobb.  Ha véletlenül marad a lecsóból a bogrács alján, akár reggelire is megeheted. 

 

A legjobb lecsórecept a következő:

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg füstölt kolbász vagy virsli
  • 2 kg paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 2 db erős zöldpaprika
  • 1 kg vöröshagyma
  • 3 ek napraforgó olaj

Így készítsd el:

  1. Kockázd fel a hagymát a paradicsomot, és karikázd fel a paprikát. 
  2. Tedd bográcsba az apróra vágott szalonnát és süsd meg üvegesre, majd mehet bele a hagyma is, amit néhány perc alatt piríts üvegesre. Ha nincs szalonnád, használj disznózsírt!
  3. Keverd bele a paprikát és a paradicsomot, sózd meg, rakd bele a kolbászt is és  rotyogtasd addig, amíg a paprika is megpuhul. (Erős paprika is mehet bele, de csak módjával.) Víz nem szükséges hozzá, mert a zöldségek elegendő levet engednek!
  4. Kenyérrel fogyaszthatod is.

Jó étvágyat!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek