A nyár legnagyobb dobása, amikor nem a tűzhelyen egy lábosban készül el az isteni lecsó.
Hamarosan itt a lecsószezon, és ezt az isteni fogást egyszerűen nem szabad kihagyni!
A lecsó hihetetlen finom egytálétel, de úgy a legistenibb, ha bográcsban készíted el, így tényleg felejthetetlen élmény lesz! Érdemes meghívni rá a barátokat, akkor egyben vidám társasági esemény is lesz a lecsóparti! Mellé friss ropogós héjú kenyeret harapni, annál nincs is jobb. Ha véletlenül marad a lecsóból a bogrács alján, akár reggelire is megeheted.
A legjobb lecsórecept a következő:
Hozzávalók:
30 dkg füstölt szalonna
30 dkg füstölt kolbász vagy virsli
2 kg paprika
1 kg paradicsom
2 db erős zöldpaprika
1 kg vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
só
Így készítsd el:
Kockázd fel a hagymát a paradicsomot, és karikázd fel a paprikát.
Tedd bográcsba az apróra vágott szalonnát és süsd meg üvegesre, majd mehet bele a hagyma is, amit néhány perc alatt piríts üvegesre. Ha nincs szalonnád, használj disznózsírt!
Keverd bele a paprikát és a paradicsomot, sózd meg, rakd bele a kolbászt is és rotyogtasd addig, amíg a paprika is megpuhul. (Erős paprika is mehet bele, de csak módjával.) Víz nem szükséges hozzá, mert a zöldségek elegendő levet engednek!