Recept

Hagymás babbal még jobb a hétvégi Bud Spencer-film

B.P.

Létrehozva: 2023.06.23.

Remek receptet hoztunk a Moziverzumon hétvégén látható A seriff és az idegenek című filmhez.

Bud Spencer több filmjében is előkerül a hagymás bab, s mivel az olasz pofozógép egyik kedvelt alkotását, a Bombajó bokszolót szombat délután tűzi műsorra a Moziverzum filmcsatorna, bizonyára sokan kedvet kapnak ehhez a laktató ételhez.

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

60 dkg konzervbab 

20 dkg húsos szalonna 
2 fej vöröshagyma 
1 db babérlevél 
4 gerezd fokhagyma 
1 tk mustár 
1 ek worcestershire-szósz 
1 ek pirospaprika 
1 dl paradicsomszósz 
só 
bors

 

Elkészítés:

Kockázzuk fel a szalonnát, a hagymát pedig előbb a tengelye mentén szeljük ketté, majd vágjuk keresztben félkör alakú, vékony szeletekre, míg a fokhagymát pucoljuk meg és szeleteljük fel.
Tegyük serpenyőbe a szalonnát és  közepes hőmérsékleten pirítsuk, ha pirul és elkezdte kiengedte a zsírját, adjuk hozzá a hagymát meg egy kis babérlevelet. 
Amint a hagyma kissé karamellizálódott, mehet hozzá a fokhagyma 2-3 perc kevergetés mellett.
A serpenyőben egyi krészében alakítsuk ki egy kis helyet a mustárt, és enyhén pirítsuk meg, majd keverjük a serpenyő tartalmához. Adjunk hozzá Worcestershire-szószt, pirospaprikát, dolgozzuk össze jól velük az elegyet, majd öntsük az egészet nyakon paradicsompürével.
Keverjük jól össze a főztünk, most jöhet hozzá a konzervbab, amit egy kevés lével együtt az alaphoz öntünk. A hagymás bab kaphat ízlés szerint sót, borsot, a fűszerezést követően pedig forrás után 5-6 perc alatt alacsony lángon készre főzzük a hagymás babot és tálaljuk.

(Forrás: mindmegette.hu)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek