Remek receptet hoztunk a Moziverzumon hétvégén látható A seriff és az idegenek című filmhez.
Bud Spencer több filmjében is előkerül a hagymás bab, s mivel az olasz pofozógép egyik kedvelt alkotását, a Bombajó bokszolót szombat délután tűzi műsorra a Moziverzum filmcsatorna, bizonyára sokan kedvet kapnak ehhez a laktató ételhez.
60 dkg konzervbab
20 dkg húsos szalonna
2 fej vöröshagyma
1 db babérlevél
4 gerezd fokhagyma
1 tk mustár
1 ek worcestershire-szósz
1 ek pirospaprika
1 dl paradicsomszósz
só
bors
Kockázzuk fel a szalonnát, a hagymát pedig előbb a tengelye mentén szeljük ketté, majd vágjuk keresztben félkör alakú, vékony szeletekre, míg a fokhagymát pucoljuk meg és szeleteljük fel.
Tegyük serpenyőbe a szalonnát és közepes hőmérsékleten pirítsuk, ha pirul és elkezdte kiengedte a zsírját, adjuk hozzá a hagymát meg egy kis babérlevelet.
Amint a hagyma kissé karamellizálódott, mehet hozzá a fokhagyma 2-3 perc kevergetés mellett.
A serpenyőben egyi krészében alakítsuk ki egy kis helyet a mustárt, és enyhén pirítsuk meg, majd keverjük a serpenyő tartalmához. Adjunk hozzá Worcestershire-szószt, pirospaprikát, dolgozzuk össze jól velük az elegyet, majd öntsük az egészet nyakon paradicsompürével.
Keverjük jól össze a főztünk, most jöhet hozzá a konzervbab, amit egy kevés lével együtt az alaphoz öntünk. A hagymás bab kaphat ízlés szerint sót, borsot, a fűszerezést követően pedig forrás után 5-6 perc alatt alacsony lángon készre főzzük a hagymás babot és tálaljuk.
(Forrás: mindmegette.hu)