Sokan bajlódnak a palacsintatésztával, mivel nem sikerül a tökéletes arányokat megtalálni. Most azonban a mindmegette.hu megmutatta, hogyan lehet igazán finom, puha palacsintát sütni.
A tökéletes palacsinta hozzávalói:
20dkg liszt
2db tojás
3dl tej
2dl szénsavas ásványvíz
1csip só
0.75dl olaj + a sütéshez
Elkészítés:
A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük (akár robotgéppel).
Hozzáadjuk a kimért lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szénsavas ásványvizet is.
Csomómentesre keverjük a palacsintatésztát, majd sütés előtt pihentetjük legalább 10-15 percet.
Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Hagyjuk, elterülni a serpenyőben.
A palacsintákat egyenként megsütjük, mindkét oldalukon.
Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük.