Ebéd

Kiderült a titok, így lesz tökéletes a töltött paprika

sk

Létrehozva: 2023.06.11.

Kedvenc nyári ételünk így sokkal finomabb lesz.

Csak egy pár perc plusz munka, és az eddigieknél is finomabb lesz a töltött a paprika. A Mindmegette egyik olvasója osztotta meg tapasztalatát, melyet érdemes kipróbálni.
A tipp lényege, ha a megtöltött paprika minden oldalát kevés olívaolajon megpirítjuk, és csak után tesszük a paradicsomos mártásba, egyedi, nagyon finom ízt kap.

Deep,Plate,Filled,With,Hungarian,Stuffed,Peppers,("töltött,Paprika"),In
Fotó: Shutterstock

Itt pedig egy tökéletes alaprecept főtt krumplival azoknak, akik a laktatóbb verziót preferálják.

Hozzávalók:

A töltelékhez:
 

 

  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • frissen őrölt bors

További hozzávalók:
 

  • 6 db tölteni való paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 1 l passzírozott paradicsompüré
  • 5 dl víz
  • zellerlevél
  • bors
  • 3 db nagy burgonya

Elkészítése:

1. A hagymát finomra aprítjuk, majd megfonnyasztjuk az olajon a zúzott fokhagymával együtt. A tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd, ha már nem forró, alaposan összekeverjük a darált hússal és az előzőleg félig megfőzött rizzsel. Megsózzuk, megborsozzuk alaposan.

2. A paprikákat kicsumázzuk, megtöltjük a darálthúsos-rizses töltelékkel (ne töltsük túl, hagyjunk helyet a megduzzadó rizsnek). A töltött paprikákat olívaolajon megpirítuk. A maradék töltelékből gombócokat formázunk.

3. A hagymát negyedekre vágjuk, és megpirítjuk egy kevés olajon. Megszórjuk a cukorral, majd a liszttel, és csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a paradicsomszószt, felhúzzuk a vízzel, beletesszük a zellert, és megsózzuk, megborsozzuk.

4. Óvatosan beletesszük a megtöltött paprikákat, és alacsony lángon, néha megforgatva kb. 30-40 percig főzzük, amíg a töltelék teljesen megfő. Ha szükséges, egy kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk az elfőtt folyadékot.

5. A megpucolt és kockázott burgonyákat sós vízben megfőzzük. A megfőtt töltött paprikát a paradicsommártással és burgonyával tálaljuk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek