Gusztustalan

Soha többé nem eszel vaníliafagyit, ha ezt elolvasod

P. E.

Létrehozva: 2023.07.15.

Ezek után kétszer is meggondolod, hogy vaníliafagyit akarsz-e.

Gyakran halljuk, hogy amikor feldolgozott élelmiszert fogyasztunk, sosem lehetünk benne egészen biztosak, mit is eszünk. Hogy ez mennyire így van, az a Life cikkéből is kiderült.

vaníliafagyi, fagyi
Fotó: Pexels

Toll és haj a kenyérben

Ezt most nem úgy kell elképzelni, hogy a pék haja véletlenül belekerül a kenyérbe. A lisztkezelő aminosavat kreatinban gazdag szövetekből, például emberi hajból, állati szőrből vagy tollból állítanak elő.

Hódvégbél-váladék a vaníliafagyiban

A hódvégbél egy úgynevezett castoreum nevű váladékot választ ki, amelyet az állatok területeik megjelölésére használnak. Ez az anyag édeskés, vaníliás illatú, ezért az élelmiszertudósok szívesen építik bele egy-egy receptbe. Ez a ragacs pedig nem más, mint a mirigyváladék és vizelet keveréke, amit egyébként parfümökhöz és különféle kozmetikumokban is használnak. 

Fűrészpor a sajtban

A sajt csomósodásra hajlamos élelmiszer, amit a gyártók igyekeznek elkerülni. Hogy miként? Fűrészport tesznek bele. Persze nem abban a formában, ahogy a fa forgácsolásánál keletkezik, hanem cellulózként. Ezt azonban csak a reszelt vagy aprított sajt esetében használják.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek