Télire

Három egyszerű tipp, így lesz tökéletes a befőtted

sk

Létrehozva: 2023.08.07.

Augusztusban már tökéletesen érett gyümölcsökből válogathatunk.

Bár sokan bonyolultnak tartják, speciális eszközök nélkül is könnyen készíthető otthon szörp, befőtt, dzsem, zselé vagy lekvár. A saját finomsághoz magad válogathatod össze akár a hozzávalókat, az egyedi fűszerezéssel pedig különleges ízvilágot hozhatsz létre.

Fotó: Pixabay

A Fanny magazin három egyszerű tanáccsal lát el, aminek segítségével isteni lehet az otthoni készítményed?

Bevált és új:
A régi családi receptekben és a kipróbált szakácskönyvi leírásokban megbízhatsz, ám nyugodtan alkalmazhatsz egy kis csavart is a finomságok elkészítésekor. Vanília, fahéj, mandulalikőr, rum vagy éppen zöldfűszerek hozzáadásával teljesen eltérő karaktert adhatsz egy-egy gyümölcsnek.

 

 Sterilizálás:
Sok múlik a csírátlanításon. Az üvegeket mosd át forró vízzel, rakd be a meleg sütőbe, vagy mosogatógépben, magas hőfokon mosd tisztára, majd fejjel lefelé állítsd őket tiszta konyharuhára, hogy maguktól megszáradjanak. Sose töröld el őket, mert a beléjük kerülő szöszök miatt megromolhat a tartalmuk.

Tartósítás:
Használhatsz nátrium-benzoátot, de ha kellően tisztán dogozol, és megfelelő a befőzési eljárás, tartósítószer nélkül is eltehetők az üvegek.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek