Senki nem gondolta volna, hogy ennyire könnyen megoldható.
Bosszantó, ha akkor veszed észre, hogy puha, ráncos és kicsírázott a kamrádban a krumpli, amikor épp vacsorát szeretnél főzni belőle. Szerencsére azonban vannak olyan tárolási módszerek, amelyekkel a burgonya hosszabb ideig friss marad, így nem kell rövid idő után kidobni.
A legtöbben az gondolják, hogy a legjobb, ha a burgonyát zacskóban hazaviszik, és abban tárolják, ám ez nem igaz. Stephaine Booth háztartási szakértő, aki főzési és takarítási tippekre specializálódott, TikTok-videóban mondta el, mit tegyünk, ha azt szeretnénk, hogy sokáig friss legyen a krumpli. A burgonya megfelelő tárolás esetén akár két hónapig is eláll, de ha a körülmények nem ideálisak számára, megpuhul, penészes lesz vagy kicsírázik - írja a Life.hu.
Semmiképp se tároljuk a burgonyát műanyag zacskóban. Benedvesedik és kicsírázik vagy megrohad
- idézi Stephaine-t az Express.
Ehelyett tartsuk kosárban vagy nyitott tetejű papírzacskóban, lehetőleg sötét helyen, szekrényben, kamrában vagy a pincében
- tette hozzá és azt is elmondta, hogy a hűtő sem megfelelő a krumpli tárolására, ugyanis ott a keményítő cukorrá alakul és édessé válik a burgonya. Ugyanígy nem jó az sem, ha a tűzhely melletti szekrénybe tesszük, ott pedig túl meleg van.
Stephanie azt is elmondta, tartsuk távol a burgonyát a fokhagymától, a hagymától, a medvehagymától vagy bármilyen más gyümölcstől és zöldségtől, ugyanis azok etiléngázt bocsátanak ki, amitől a krumpli gyorsabban romlik.