A rohanó mindennapokban nem figyelünk arra, miket eszünk, sokszor nassolunk.
Az emberek nagyon szeretnek nassolni. Van, hogy azért kapunk be egy-két falatot, mert szomorúak vagy boldogok vagyunk, de megeshet, hogy egy hosszú nap után a tévé elé leülve támad kedvünk nassolni.
Tíz emberből kilenc szereti az édességet. Ezzel nincs baj, viszont ezek sokszor nem egészségesek. A jelenlegi trendek szerint azonban egyre inkább jellemző a tudatos, egészséges életmód. Ez minőségi alapanyagok használatát jelenti.
Gyöngyösi Szilvia sportmentor és Horváth Alíz business coach a Mokkában elkészített egy egészséges, nyári, kekszes sütit.
Ebben az édességben nem volt semmilyen hozzáadott, plusz édesítőszer. Az édességét a datolya adta. Ez egy természetes gyümölcscukor, ami nem emeli úgy a vércukorszinten, így nem növeli a súlyunkat, ha mértékkel esszük. Liszt helyett zabot használtak alapanyagnak, ami magas rosttartalmú és vitaminban gazdag, továbbá elősegíti az emésztést is.
Adtak hozzá azonban még valamit: kollagént.
A kollagén nagyon fontos összetevője alapból is a szervezetünknek. Rendkívüli alkotóeleme, de nem árt, ha külsőleg is pótoljuk. Különböző forrásokkal egyszerű bevinni, mint például ezzel a sütivel.
- mondták.