Savanyúság

Unod már a kovászos uborkát? Itt a tökéletes helyettese

sk

Létrehozva: 2023.08.05.

A legjobb pörköltök mellé elengedhetetlen a kiváló savanyúság.

Ha nyár, akkor kovászos uborka: kedvenc savanyúságunk nélkül elképzelhetetlen egy finom magyaros ebéd. A Mindmegette most azoknak nyújt alternatívát, akik unják már a "koviubit". Jöhet a savanyú káposzta receptje?

 

ÍGY KÉSZÍTSD EL

A fermentálás (azaz savanyítás) az egyik potenciális tartósítási mód.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 fej zsenge káposzta
  • 1 csokor kapor
  • 2 szelet kenyér
  • 2,5 liter víz

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Jó alaposan megmossuk a káposztát, majd legyaluljuk, vagy éles késsel vékony csíkokra vágjuk.
  2. Sterilizáljuk a befőttesüveget, majd belepakoljuk a hozzávalókat: először a kapor egyharmadát, majd rá a káposztát, egészen az üveg feléig. Majd mehet rá még egy kevés kapor, ismét káposzta, végül kaporral zárjuk.
  3. Sóoldatot készítünk: a vízhez literenként egy csapott evőkanál sót adunk, alaposan elkeverjük, felforraljuk, majd langyosra hűtve a káposztára öntjük.
  4. Az egész tetejére rátesszük a két szelet kenyeret. Az üveg tetejére egy tányért teszünk, alá pedig egy tálcát vagy tálat, hogy az esetleg kifutó lét felfogja. Meleg helyen tárolva 3-4 nap alatt elkészül.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek