Ha úgy gondolod, hogy egy rántottán nincs mit csiszolni, hát nagyot tévedsz! A kitchn.com ötlete szerint vajon pirított, nagy szemű zsemlemorzsára érdemes önteni a felvert és megfűszerezett tojásokat, mert így ropogóssá és ezáltal különlegessé tehető a megszokott étel.
A recept a következő:
A tojásokat felverjük, öntünk hozzá egy kis tejet, majd sózzuk, fűszerezzük, és akár némi reszelt parmezánnal is meghinthetjük.
Egy serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, majd hozzáadunk két tojásonként egy evőkanálnyi durva szemű zsemlemorzsát vagy panko morzsát, amit lassan, folyamatos kevergetés közben aranybarnára pirítunk, megvárva, hogy a vaj finom dióillatot árasszon (kb. 4 perc).
Hozzáadjuk az elhabart tojásokat, és szájízünknek megfelelő sűrűségűre főzzük a rántottát.