Test és lélek

5+1 isteni szendvicsrecept, ami főételként is fogyasztható

Fanny Magazin

Létrehozva: 2023.09.02.

Ettől tutira jóllakik az egész család!

Nincs időd főtt ételt enni, de valami igazán finomra és laktatóra vágysz? Készíts egy ínyenc szendvicset! A Fanny Magazin alábbi receptjei között biztosan megtalálod a kedvenced!

A fokhagymás csirkés szendvicsnél ínycsiklandozóibb kevés akad / Fotó: Tyukodi Laszlo


Fokhagymás csirke, magos bagettben

Hozzávalók (2 személyre):

  • ½ db kaliforniai paprika
  • ½ db padlizsán
  • frissen őrölt bors
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 200 g csirkemellfilé
  • fokhagymás só
  • 2 db magos bagett
  • 2 ek. magos mustár
  • 50 g szeletelt füstölt sajt
  • 40 g rukkola


1. Mossuk meg a paprikát és a padlizsánt. A padlizsánt karikázzuk fel, a paprikát vágjuk cikkekre. Sózzuk, borsozzuk meg, és locsoljuk meg 2 ek. olívaolajjal.

2. A lila hagymát hámozzuk meg, szeljük vékony karikákra, a csirkét vágjuk kisujjnyi vastag szeletekre. Sózzuk, borsozzuk meg, hintsük meg egy kevés fokhagymás sóval. A bagetteket vágjuk félbe.

3. Forrósítsuk fel a maradék olívaolaj felét, a lila hagymát pirítsuk rajta 2-3 percig, majd adjuk hozzá a mustárt, és kenjük a keveréket a bagettek vágott felületére. 

4. Rendezzük el a pirított padlizsánt és paprikát a bagett alsó felén. Forrósítsuk fel a maradék olajat, pirítsuk meg rajta a csirkemelleket. Tegyünk a húsdarabokra egy-egy szelet sajtot, hagyjuk kissé ráolvadni. Rakjuk a sajtos csirkeszeleteket a zöldségekre. Halmozzuk rá a rukkolát, és fedjük be a bagett tetejével.

Elkészítési idő: 40 perc

Egy adag: 495 kcal

Sersésszűz-szendvics

Sertésszűz, bagettben

Hozzávalók (2 személyre):

  • 1 db (kb. 400 g) sertésszűz
  • frissen őrölt bors
  • 150 g kefir
  • 1 tk. morzsolt kakukkfű
  • 3 ek. olívaolaj
  • olaj a sütéshez
  • Az összeállításhoz:
  • ½ db padlizsán
  • 1 db kápia paprika
  • ½ db póréhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek. magos mustár
  • 3 ek. kefir
  • 2 db minibagett


1 A sertésszüzet vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Sózzuk és borsozzuk meg. A kefirt keverjük össze a kakukkfűvel és az olívaolajjal. Tegyük bele a hússzeleteket, és tegyük félre. 

2 A padlizsánt vágjuk félkarikákra. A paprikát a csumáról levágva szeleteljük hosszúkás darabokra. A pórét és a paradicsomot karikázzuk fel. Forrósítsunk fel egy kevés olajat, pirítsuk meg rajta a padlizsánt és a húst. A bagetteket hosszában vágjuk félbe, vágott felükkel pirítsuk meg kissé a hússütéshez használt serpenyőben. 

3 Keverjük össze a mustárt és a kefirt, kenjük meg vele a bagetteket. Rendezzük el az alsó felükön az előkészített alapanyagokat, majd fedjük be a kenyér felső részével. 

Elkészítési idő: 40 perc

Egy adag kb.: 675 kcal

FANNY TIPP:  A húst elkészítés előtt néhány nappal is bepácolhatja, így még ízletesebb lesz.

Egy zamatos hotdog mindig nagyszerű!

Hot dog gazdagon

  • Hozzávalók (4 darabhoz):
  • 4 db ecetes csípős paprika
  • ½ db kígyóuborka
  • 1 ek. olívaolaj
  • 100 g koktélparadicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 4 db virsli
  • 4 db kifli
  • 4 db salátalevél


1 A lecsepegtetett paprikákat karikázzuk fel. Az uborkát hosszában vágjuk félbe, majd a magok eltávolítása után aprítsuk fel a húsát, és forgassuk össze azt az olívaolajjal, a megmosott, felkockázott koktélparadicsomokkal, valamint a meghámozott, finomra vágott lila hagymával.

2 A virsliket főzzük roppanósra. A kifliket vágjuk vágjuk be, majd rendezzünk el bennük 1-1 db megmosott, lecsepegtetett salátalevelet és virslit, halmozzuk rájuk az uborkás keveréket, végül osszuk el rajta a paprikakarikákat. Mustár és ketchup illik hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc

Egy darab: 275 kcal

Rántottás szendvics

Rántottás szendvics

Hozzávalók (4 darabhoz):

  • 4 db tojás
  • 6 ek. cukrozatlan habtejszín
  • bors
  • 1 ek. olívaolaj
  • 100 g spenót
  • 4 szelet toastkenyér
  • vaj


1 Keverjük habosra a tojásokat a tejszínnel, valamint egy kevés sóval és borssal. Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, és süssünk rajta rántottát a tojásos keverékből.

2 A spenót szárait csipkedjük le, majd mossuk meg a leveleket váltott vízben, azután szárogassuk meg őket. 

3 A megpirított kenyérszeleteteket kenjük meg egy kevés vajjal, és vágjuk félbe őket. Osszuk el négy darabon a rántottát és a spenótot, végül fedjük be az üres darabokkal. Azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc

Egy darab: 175 kcal

FANNY TIPP: A pirítósokat megkenheti friss petrezselyemmel ízesített majonézzel is.


 

Kenyértorta

Kenyértorta

Hozzávalók (8 szelethez):

  • 1 ek. vaj
  • 200 g spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 100 g olajban eltett aszalt paradicsom
  • 100 g natúr sajtkrém
  • 3 db tojás
  • 2 ek. zsíros tejföl
  • 1 ek. majonéz
  • 1 db (500 g-os) teljes kiőrlésű cipó 
  • 150 g szeletelt sült sonka 


1 Forrósítsuk fel a vajat, és fonnyasszuk meg rajta a váltott vízben megmosott, alaposan lecsepegtetett spenótot a meghámozott, vékonyan felszeletelt fokhagymával együtt. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk meg, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni. 

2 Tegyük késes aprítóba a lecsepegtetett aszalt paradicsomot a sajtkrémmel, és pürésítsük. 

3 A tojásokat főzzük keményre, majd öblítsük le őket hideg vízzel, hámozzuk meg, és aprítsuk fel. Azután keverjük krémesre a tejföllel, valamint a majonézzel. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. 

4 A cipót vízszintesen vágjuk ötfelé. Egyenletesen oszlassuk el az alsó szeleten a spenótot, a másodikon pedig az aszalt paradicsomos krémet. A harmadik szeleten rendezzük el a sonkát, a negyediket pedig kenjük meg a tojáskrémmel. Sorban helyezzük egymásra a kenyérszeleteket, végül fedjük be az utolsóval. Felszeletelve tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc + hűtés

Egy szelet: 360 kcal

Falafeles hamburger

Falafeles hamburger

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 csokor petrezselyem
  • 500 g csicseriborsó-konzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 1 ek. liszt 
  • őrölt római kömény
  • olaj a sütéshez
  • 4 db hamburgerzsemle
  • 4 db salátalevél
  • 1 db paradicsom
  • ½ db kígyóuborka
  • 6 ek. natúr joghurt

1 A petrezselymet mossuk és szárogassuk meg, majd vágjuk finomra. A csicseriborsót szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel, azután csepegtessük le. A kétféle hagymát hámozzuk meg, aprítsuk fel. Pürésítsük az előkészített alapanyagokat késes aprítóban.

2 Dolgozzuk össze a csicseriborsós masszát a tojássárgájával, a zsemlemorzsával, a liszttel, 1 tk. sóval és 1 késhegynyi őrölt római köménnyel. Formázzunk a masszából kis golyókat, és kis adagokban süssük azokat aranyszínűre egy kevés felforrósított olajban.

3 A zsemléket vízszintesen vágjuk félbe, és száraz serpenyőben pirítsuk meg a vágott felüket. A megmosott, megszárogatott salátaleveleket tépkedjük falatnyi darabokra, és rendezzük el a felkarikázott paradicsommal és uborkával, továbbá a falafelekkel együtt a zsemlék alsó felén. Locsoljuk meg a joghurttal, végül fedjük be a zsemlék tetejével. 

Elkészítési idő: 60 perc

Egy adag: 650 kcal

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek