Ettől tutira jóllakik az egész család!
Nincs időd főtt ételt enni, de valami igazán finomra és laktatóra vágysz? Készíts egy ínyenc szendvicset! A Fanny Magazin alábbi receptjei között biztosan megtalálod a kedvenced!
Fokhagymás csirke, magos bagettben
Hozzávalók (2 személyre):
1. Mossuk meg a paprikát és a padlizsánt. A padlizsánt karikázzuk fel, a paprikát vágjuk cikkekre. Sózzuk, borsozzuk meg, és locsoljuk meg 2 ek. olívaolajjal.
2. A lila hagymát hámozzuk meg, szeljük vékony karikákra, a csirkét vágjuk kisujjnyi vastag szeletekre. Sózzuk, borsozzuk meg, hintsük meg egy kevés fokhagymás sóval. A bagetteket vágjuk félbe.
3. Forrósítsuk fel a maradék olívaolaj felét, a lila hagymát pirítsuk rajta 2-3 percig, majd adjuk hozzá a mustárt, és kenjük a keveréket a bagettek vágott felületére.
4. Rendezzük el a pirított padlizsánt és paprikát a bagett alsó felén. Forrósítsuk fel a maradék olajat, pirítsuk meg rajta a csirkemelleket. Tegyünk a húsdarabokra egy-egy szelet sajtot, hagyjuk kissé ráolvadni. Rakjuk a sajtos csirkeszeleteket a zöldségekre. Halmozzuk rá a rukkolát, és fedjük be a bagett tetejével.
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 495 kcal
Sertésszűz, bagettben
Hozzávalók (2 személyre):
1 A sertésszüzet vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Sózzuk és borsozzuk meg. A kefirt keverjük össze a kakukkfűvel és az olívaolajjal. Tegyük bele a hússzeleteket, és tegyük félre.
2 A padlizsánt vágjuk félkarikákra. A paprikát a csumáról levágva szeleteljük hosszúkás darabokra. A pórét és a paradicsomot karikázzuk fel. Forrósítsunk fel egy kevés olajat, pirítsuk meg rajta a padlizsánt és a húst. A bagetteket hosszában vágjuk félbe, vágott felükkel pirítsuk meg kissé a hússütéshez használt serpenyőben.
3 Keverjük össze a mustárt és a kefirt, kenjük meg vele a bagetteket. Rendezzük el az alsó felükön az előkészített alapanyagokat, majd fedjük be a kenyér felső részével.
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag kb.: 675 kcal
FANNY TIPP: A húst elkészítés előtt néhány nappal is bepácolhatja, így még ízletesebb lesz.
Hot dog gazdagon
1 A lecsepegtetett paprikákat karikázzuk fel. Az uborkát hosszában vágjuk félbe, majd a magok eltávolítása után aprítsuk fel a húsát, és forgassuk össze azt az olívaolajjal, a megmosott, felkockázott koktélparadicsomokkal, valamint a meghámozott, finomra vágott lila hagymával.
2 A virsliket főzzük roppanósra. A kifliket vágjuk vágjuk be, majd rendezzünk el bennük 1-1 db megmosott, lecsepegtetett salátalevelet és virslit, halmozzuk rájuk az uborkás keveréket, végül osszuk el rajta a paprikakarikákat. Mustár és ketchup illik hozzá.
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 275 kcal
Rántottás szendvics
Hozzávalók (4 darabhoz):
1 Keverjük habosra a tojásokat a tejszínnel, valamint egy kevés sóval és borssal. Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, és süssünk rajta rántottát a tojásos keverékből.
2 A spenót szárait csipkedjük le, majd mossuk meg a leveleket váltott vízben, azután szárogassuk meg őket.
3 A megpirított kenyérszeleteteket kenjük meg egy kevés vajjal, és vágjuk félbe őket. Osszuk el négy darabon a rántottát és a spenótot, végül fedjük be az üres darabokkal. Azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 175 kcal
FANNY TIPP: A pirítósokat megkenheti friss petrezselyemmel ízesített majonézzel is.
Kenyértorta
Hozzávalók (8 szelethez):
1 Forrósítsuk fel a vajat, és fonnyasszuk meg rajta a váltott vízben megmosott, alaposan lecsepegtetett spenótot a meghámozott, vékonyan felszeletelt fokhagymával együtt. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk meg, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
2 Tegyük késes aprítóba a lecsepegtetett aszalt paradicsomot a sajtkrémmel, és pürésítsük.
3 A tojásokat főzzük keményre, majd öblítsük le őket hideg vízzel, hámozzuk meg, és aprítsuk fel. Azután keverjük krémesre a tejföllel, valamint a majonézzel. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg.
4 A cipót vízszintesen vágjuk ötfelé. Egyenletesen oszlassuk el az alsó szeleten a spenótot, a másodikon pedig az aszalt paradicsomos krémet. A harmadik szeleten rendezzük el a sonkát, a negyediket pedig kenjük meg a tojáskrémmel. Sorban helyezzük egymásra a kenyérszeleteket, végül fedjük be az utolsóval. Felszeletelve tálaljuk.
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés
Egy szelet: 360 kcal
Falafeles hamburger
Hozzávalók (4 személyre):
1 A petrezselymet mossuk és szárogassuk meg, majd vágjuk finomra. A csicseriborsót szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel, azután csepegtessük le. A kétféle hagymát hámozzuk meg, aprítsuk fel. Pürésítsük az előkészített alapanyagokat késes aprítóban.
2 Dolgozzuk össze a csicseriborsós masszát a tojássárgájával, a zsemlemorzsával, a liszttel, 1 tk. sóval és 1 késhegynyi őrölt római köménnyel. Formázzunk a masszából kis golyókat, és kis adagokban süssük azokat aranyszínűre egy kevés felforrósított olajban.
3 A zsemléket vízszintesen vágjuk félbe, és száraz serpenyőben pirítsuk meg a vágott felüket. A megmosott, megszárogatott salátaleveleket tépkedjük falatnyi darabokra, és rendezzük el a felkarikázott paradicsommal és uborkával, továbbá a falafelekkel együtt a zsemlék alsó felén. Locsoljuk meg a joghurttal, végül fedjük be a zsemlék tetejével.
Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 650 kcal