Főzés

6 tuti tipp, hogy gyorsabban készüljön el az ebéd

LA

Létrehozva: 2023.09.12.

Időt spórolhatsz meg főzés közben ezzel a néhány praktikával.

Bármennyire szeret is az ember főzni, mindig hasznos, ha nem kell órákat töltetni a konyhában. A mindmegette.hu összegyűjtött néhány bevált praktikát, amivel felgyorsítható az egész.

Fotó: Pixabay

1. Pucolás

Számos zöldséget, így a cukkinit, a sárgarépát és az uborkát is felesleges meghámozni felhasználás előtt, elég alaposan megmosni őket, ezzel is időt nyerhetsz.

2. Rend

Ha a kis üvegekbe töltött fűszereket ábécésorrendben rendezed el a szekrényben, hamarabb megtalálod, amit keresel.

3. Hagyma

Amikor egy recept hozzávalói között hagyma is szerepel, akkor az általában vöröshagyma, amit meg kell hámozni, majd fel kell aprítani. Az étel jellegétől függően dolgozhatsz újhagymával is, ezt sokkal egyszerűbb megtisztítani és felkarikázni.

4. Felkészülés

A profi szakácsok minden hozzávalót és kelléket előkészítenek, mielőtt nekilátnak a főzésnek, ez felgyorsíthatja a folyamatot.

5. Gyűjtés

Tegyél ki egy tárolóedényt a pultra a főzés közben keletkező szemétnek, pl. a tojás- és krumplihéjnak, a csomagolóanyagoknak. Az előkészítés végeztével mindent egyszerre dobj ki.

6. Kések

Ha tompa késsel dolgozol, csak időt vesztesz. Rendszeresen élezd meg a vágóeszközt! 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek