Időt spórolhatsz meg főzés közben ezzel a néhány praktikával.
Bármennyire szeret is az ember főzni, mindig hasznos, ha nem kell órákat töltetni a konyhában. A mindmegette.hu összegyűjtött néhány bevált praktikát, amivel felgyorsítható az egész.
Számos zöldséget, így a cukkinit, a sárgarépát és az uborkát is felesleges meghámozni felhasználás előtt, elég alaposan megmosni őket, ezzel is időt nyerhetsz.
Ha a kis üvegekbe töltött fűszereket ábécésorrendben rendezed el a szekrényben, hamarabb megtalálod, amit keresel.
Amikor egy recept hozzávalói között hagyma is szerepel, akkor az általában vöröshagyma, amit meg kell hámozni, majd fel kell aprítani. Az étel jellegétől függően dolgozhatsz újhagymával is, ezt sokkal egyszerűbb megtisztítani és felkarikázni.
A profi szakácsok minden hozzávalót és kelléket előkészítenek, mielőtt nekilátnak a főzésnek, ez felgyorsíthatja a folyamatot.
Tegyél ki egy tárolóedényt a pultra a főzés közben keletkező szemétnek, pl. a tojás- és krumplihéjnak, a csomagolóanyagoknak. Az előkészítés végeztével mindent egyszerre dobj ki.
Ha tompa késsel dolgozol, csak időt vesztesz. Rendszeresen élezd meg a vágóeszközt!