Recept

Ettől a titkos hozzávalótól lesz tökéletes a rántotta

LA

Létrehozva: 2023.09.13.

Nagyon egyszerű, mégis finom!

Bár tojásrántottát nem nagy dolog készíteni, mégis mindenki egy kicsit másképp csinálja. A mindmegette.hu árulta el a titkot, miszerint van egy hozzávaló, amitől még finomabb és jobb állagú lesz. Ez a titkos összetevős rántotta Alton Brown amerikai séf konyhájából származik: annyi a dolgunk, hogy majonézt adunk a felvert tojásokhoz! Ennek ízét nem lehet érezni a rántottán, viszont sokkal krémesebb, lágyabb lesz.

Fotó: Pixabay

Elkészítés:

  1. Feltörünk néhány tojást, miközben előmelegítjük a serpenyőt. Keverés közben hozzáadunk egy kanálnyi majonézt és egy teáskanál vizet.
  2. Amikor az olaj már átforrósodott a serpenyőben, beleteszünk egy kevés vajat is.
  3. Ha a vaj elolvadt, mehet rá a tojáskeverék, majd addig keverjük, amíg a kívánt állagot el nem érjük.
     

Alton Brown állítólag csak egy teáskanál majonézt használ három tojáshoz és egy teáskanál vízhez, de a kívánt mennyiség az egyéni ízléstől és a felhasznált tojások számától függően változhat.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek