konyha

Ha szereted a paradicsomot, ettől a konyhai praktikától leesik majd az állad

LA

Létrehozva: 2023.09.08.

Isteni, gyors és laktató: ez a sült paradicsom!

A házilag villámgyorsan elkészíthető sült paradicsom visszarepít bennünket egy kicsit a nyárba! Bár nagyon egyszerű, mégis finom, és sokféleképpen felhasználható. Fogyaszthatjuk pirítóssal, kínálhatjuk sajtok és sült húsok mellé köretként, rakhatjuk tésztára, de beletehetjük akár a készülő fogásokba is, hogy még paradicsomosabb legyen a végeredmény. Balzsamecettel önálló sült paradicsomsalátaként is kínálhatjuk, tehetjük pizzára feltétként, olajjal leöntve üvegekbe rakva hosszabb ideig tárolhatjuk.

Fotó: Pixabay

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1/2 kg koktélparadicsom
  • Bors
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. rozmaring
  • 3 tk. kakukkfű
  • 10-12 levél bazsalikom

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy tepsibe olívaolajat öntünk, erre rakjuk a megmosott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, a paradicsomok közé rakjuk a héjas fokhagymagerezdeket. Sütés után ezeket kinyomkodjuk a héjából, kellemes krémes állagú lesz.
  3. A paradicsomokat fűszerezzük rozmaringgal, kakukkfűvel, az egészet kicsit összefogatjuk, majd az előmelegített sütőbe rakjuk 30-35 percre, amíg a paradicsom héja enyhén megsül, és a húsa kissé összeesik.
  4. Az elkészült paradicsomokra friss bazsalikomleveleket tépkedünk, és hagyjuk langyosra hűlni - tanácsolja a mindmegette.hu.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek