A házilag villámgyorsan elkészíthető sült paradicsom visszarepít bennünket egy kicsit a nyárba! Bár nagyon egyszerű, mégis finom, és sokféleképpen felhasználható. Fogyaszthatjuk pirítóssal, kínálhatjuk sajtok és sült húsok mellé köretként, rakhatjuk tésztára, de beletehetjük akár a készülő fogásokba is, hogy még paradicsomosabb legyen a végeredmény. Balzsamecettel önálló sült paradicsomsalátaként is kínálhatjuk, tehetjük pizzára feltétként, olajjal leöntve üvegekbe rakva hosszabb ideig tárolhatjuk.
Hozzávalók:
1 ek. olívaolaj
1/2 kg koktélparadicsom
Só
Bors
10-12 gerezd fokhagyma
1 tk. rozmaring
3 tk. kakukkfű
10-12 levél bazsalikom
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy tepsibe olívaolajat öntünk, erre rakjuk a megmosott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, a paradicsomok közé rakjuk a héjas fokhagymagerezdeket. Sütés után ezeket kinyomkodjuk a héjából, kellemes krémes állagú lesz.
A paradicsomokat fűszerezzük rozmaringgal, kakukkfűvel, az egészet kicsit összefogatjuk, majd az előmelegített sütőbe rakjuk 30-35 percre, amíg a paradicsom héja enyhén megsül, és a húsa kissé összeesik.
Az elkészült paradicsomokra friss bazsalikomleveleket tépkedünk, és hagyjuk langyosra hűlni - tanácsolja a mindmegette.hu.