Óriási tévhit, hogy minden zöldség gészséges.
Ha karcsú vonalakat szeretnél, nem elég csak zöldséget enned, azt is figyelned kell, hogy milyet választasz. Ugyanis a túl sok szénhidrátot, keményítőt tartalmazó zöldségek legalább annyira hizlalnak, mint a fehér kenyér. A krumpli például minden diétázó rémálma, ugyanis nagy százalékban felelős a hasi zsírpárnák megjelenéséért. Jól teszed, ha a borsót és a kukoricát is kerülöd - írja a Diéta és Fitnesz.
Egy amerikai kutatás azt vizsgálta, milyen hatással van a szervezetre és legfőképpen a fogyókúrára a zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Kiderült, hogy bizonyos zöldségek és gyümölcsök pozitívan befolyásolják a fogyást, még mások igencsak hízlalóak, és hátráltatnak célod elérésében.
Fontos a mindennapi gyümölcsfogyasztás. Jótékony hatással van a szervezetre. A legjobb zsírégető gyümölcsnek az áfonya, a körte, az alma, az eper és szőlő bizonyult, de mint kiderült, az aszalt szilva és a mazsola is segíti a felesleges kilók leadását.
A jó zöldségek között a karfiol végzett a dobogó felső fokán. Nagyon egészséges, és kiválóan fogyasztható köretként és „húsként” egyaránt. Készíthetsz belőle fasírtot, vagy csak süsd meg egy kis sajtkéreg alatt. Így könnyen elkerülheted, hogy túlzásba vidd a húsfogyasztást. Kerülendő a krumpli, a kukorica és a borsó! A kutatás egyértelműen bizonyította ezek hizlaló hatását. A vizsgálat során az alanyok csak párolt vagy főtt krumplit kaptak, olajban sültet nem. A hízás így is centivel mérhetően bekövetkezett.
Kiválóan helyettesítheted a krumplit barna rizzsel vagy teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérrel. Mivel a burgonya alacsony víz – és magas keményítőtartalmú, ezért kalóriatartalma jóval több, mint a legtöbb zöldségnek.
Így a vizsgálat során ugyanolyan kategóriába sorolták, mint a fehér kenyeret, a tésztát vagy rizst.