elhízás

Vigyázat! Ettől a 3 zöldségtől durván beindul a hízás

Létrehozva: 2023.10.03.

Nagyon kell velük vigyázni.

Egy új tanulmány szerint van három olyan zöldség, amelyekről kimutatták, hogy középkorban hizlalnak. Azt is lehet tudni, hogy mely összetevő a felelős ezért. A kutatók alternatívákat is ajánlanak helyettük. 

fogyás, fogyókúra, diéta
Nagyon oda kell figyelni, hogy ne hízzunk el /Fotó: Pixabay

British Medical Journalban közzétett tanulmány szerint a keményítőtartalmú zöldségek, mint a burgonya, a kukorica és a borsó bizonyos életkor felett hizlalnak. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet fogyasztani ezeket, de mindenképpen módjával tegyük. 

A felmérésben 136 432 ember étrendjét vizsgálták 24 éven keresztül és arra jutottak, hogy akik a fenti zöldségeket életmódszerűen fogyasztották, átlagosan másfél kilót híztak negyedévente.

Ez különösen a középkorú és a már amúgy is túlsúlyos nők körében volt jellemző, úgy tűnik, az ő szervezetük nehezebben dolgozza fel a keményítőt, ami zsírlerakódáshoz vezet

- idézi a felmérést az Express

A kutatók azt javasolják, érdemesebb ezeket a zöldségeket brokkolival, sárgarépával és spenóttal helyettesíteni, ugyanis ezeknek alacsonyabb a glikémiás indexük, nem okoznak inzulincsúcsot és ezáltal falásrohamokat sem. Továbbá hozzátették, hogy a keményítőtartalmű zöldségekhez képest jobb a teljes kiőrlésű gabona és a - gyümölcsök közül például -  alma fogyasztása. 

Tudvalevő az is, hogy a testsúlyunkat sok egyéb tényező is befolyásolja: ilyenek például az alvásminőségünk és a testmozgás - írja a Life.hu

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek