Ma már rengetegen sütnek otthon kenyeret, itt vannak a legjobb tippek
Egyre népszerűbb az otthoni kenyérsütés, és nem véletlenül. Ez jóval finomabb, mint a boltban kapható, pontosan tudjuk, mi kerül bele, ízesíthetjük a kedvenc zöldségeinkkel, magvakkal, fűszernövényekkel, ráadásul remek időtöltés az elkészítése. Tanuljuk meg egy jó hangulatú worksopon, mi a pontos folyamata!
A by Ursa Maior-ban úgy tartják, hogy a főzés és a közös alkotás egy intim és örömteli dolog, amit nem lehet nagy tömegben végezni. Ezért úgy alakították ki a családias főzőstúdiójukat, hogy maximum 8 ember vehessen részt kényelmesen a workshopokon. Így mindenki megkapja a szükséges, figyelmet, tudást és törődést. Itt gondosan felszerelt konyha és válogatott alapanyagok várják a résztvevőket, akik képzett oktatók segítségével vezetnek be a gasztronómia és a kenyérsütés világába.
Ára: 14 000 Ft/fő
A Kópic Pékségben a nap során végigmennek a kovászos kenyérsütés folyamatán a gyakorlatban, tehát mindenkinek lehetősége nyílik egy-egy kenyértésztát bedagasztani, keleszteni és formázni, miközben tanulnak a természetes kovászról és arról, hogyan használják. A workshop alatt többféle kenyeret is sütnek és kóstolnak, illetve minden résztvevő receptekkel, sütési tervekkel és egy-egy szakajtóba helyezett tésztával tér haza, amit már otthon süt meg. A workshopon kizárólag bio alapanyagokkal dolgoznak.
Ára: 45 000 Ft/fő
kopic.hu
A 4 órás online közös kenyérsütésen megmutatják, hogyan készíthetünk sütőélesztő mentes kenyeret, vadkovász felhasználásával. Itt is fontos a létszám, hiszen 4-6 fővel lehet igazán eredményesen együttműködni!
Az online előadás során elkészítenek közösen egy 100%-ban teljes kiőrlésű, bio rozskenyeret. Háromféle rozsos kenyér közül is lehet választani: natúr, mazsolás és magvas. Megbeszélik a kovász készítésének folyamatát, kezelését, „életben tartását”. A workshopon élőben dolgoznak, és a kérdésekre azonnali választ adnak.
Ára: 14 800 Ft