Fasírt hús nélkül? Muszáj kipróbálnod ezt az isteni receptet!
Elfogyhat egy húsimádó hűtőjéből a hús?! Bizony, előfordulhat, ám ha ismered ezt a fenséges lencsefasírt receptet, akkor ne csak könnyen, gyorsan, de olcsón is készíthetsz olyan finomságot, ami bizony a húskedvelőket is leveszi a lábáról, de mindenki más is megnyalja utána a szája szélét. Jöjjenek a részletek!
20 dkg lencse
15 dkg zsemlemorzsa
1 db tojás
fél fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt fűszerpaprika
só, bors
olaj a sütéshez
Áztasd be a lencsét éjszakára, másnap tedd fazékba és öntsd fel annyi vízzel, amennyi pont ellepi. Ízesítsd sóval, aztán főzd puhára.
Ha megfőtt, öntsd át egy tálba, s miután kihűlt, botmixerrel vagy krumplinyomóval pépesítsd. Ha megvagy, add hozzá a tojást, a zsemlemorzsa felét, a lereszelt hagymát és fokhagymát, valamint a fűszereket. Keverd jól össze: ha híg lenne, adj még hozzá zsemlemorzsát, a lényeg, hogy a végeredmény jól formázható massza legyen.
Gyúrj golyókat a masszából, majd lapítsd ki, forgasd meg mindegyiket a maradék zsemlemorzsában. Forró olajban vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt süsd őket ropogósra!
A kész fasírtokat melegen tálald!
Az alábbi videó részletesen bemutatja a lencsefasírt elkészítését:
/Forrás: Ripost/