Már a recept láttán összefut az ember szájában a nyál!
Ki mondta, hogy sütőtökből nem lehet kenyeret sütni? Ez bizony nem halloweeni tréfa, máris mutatjuk az összetevőket és azt is eláruljuk, hogy készítsd el ezt a hamisítatlan őszi finomságot!
Hozzávalók:
62 dkg rizsliszt
42,5 dkg sütőtök
36 dkg porcukor
2 dl növényi olaj
1,75 dl víz
4 db tojás
2 tk fahéj
2 tk szódabikarbóna
1 tk szegfűszeg
0,5 tk sütőpor
Elkészítés:
Tegyük tálba a porcukrot, az olajat, a vizet és a négy tojást, majd robotgéppel jól dolgozzuk össze. Pürésítsük a sütőtök húsát, adjuk hozzá a masszához, melyet a szegfűszeggel és a fahéjjel megbolondítunk, és robotgéppel gyönyörűen összedolgozzuk.
A külön tálba kimért rizslisztre ráborítjuk a szódabikarbónát és a sütőport, megkeverjük és hozzáadjuk a sütőtökös masszánkhoz, majd robotgéppel az egészet alaposan összedolgozzuk.
A kapott masszát kiolajozott, 2,5 literes sütőformába öntjük, amit a 175 fokra előmelegített sütőben, alsó-felsől sütési módban, kb. 1 óra alatt keresztül sütjük. Ha átment a tűpróbán, tálalhatjuk is!
Jó étvágyat!
/Forrás: Mindmegette.hu/