Ebéd

Ezt eddig biztosan rosszul csináltad: ételek, melyeket sosem kell megmosnod

SK

Létrehozva: 2023.11.26.

Van, amit felesleges csap alá tenni fogyasztás előtt.

Gyermekkorunkban mindig azt tanították, hogy lehetőleg minden ételt – zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat stb. – mossunk meg felhasználás és/vagy fogyasztás előtt. Ám vannak olyan élelmiszerek, amelyeknek kifejezetten nem tesz jót, ha megmossuk. Ezeket gyűjtötte össze a Mindmegette.

 

Tojás
 

A tojást egy speciális védőanyaggal kenik be, hogy megvédjék a szennyeződéstől. A víz elpusztítja ezt a védőanyagot, így nem kell megmosni a tojásokat.

Gomba

A gombát sem szabad hosszú ideig mosni, vagy vízben áztatni, mivel megszívja magát vízzel és elveszíti a ruganyosságát. Elég, ha főzés előtt leöblítjük és papírtörlővel szárazra töröljük.

 

Húsok
 

Sokan azt gondolják, hogy a húsok főzés előtti megmosása a legjobb módszer arra, hogy a csirkén, marhán, vagy sertésen lévő bakrétiumokat eltávolítsuk. Ám pont az ellenkezőjét érjük el, a mosáskor a baktériumok a kezünkre, vagy a mosogatóba kerülnek. A szakemberek szerint elég, ha egy papírtörlővel felitatjuk a húslét, a főzéskor ugyanis elpusztulnak a baktériumok. Ha levest készítünk a húsból, akkor, ha felforrt ajánlatos az első vizet leönteni róla.

Tészta

Nem tudjuk, hogy valaha is eszébe jutott-e bárkinek megmosni a tésztát főzés előtt, de szólunk, hogy nem jó ötlet. A víz ugyanis eltávolítja a keményítőt a tésztáról.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek