A japán konyha jellegzeteéségének új funkcióját fedezték fel.
Az intenzíven csípős torma alapanyagú készítmények kedvelőinek nem kell bemutatni a japánok kedvenc fűszerét, a wasabit. Most kiderült, az alapanyag nem csak a konyhában lehet segítségünkre, hanem hajhullás esetén is - írja a Mindmegette.
Nemrég egy japán hír tartotta lázban az internetet, amely szerint a wasabi „gyógyíthatja” a hajhullást. Az ázsiai SoraNews24 csatorna volt az első, amely arról számolt be, hogy a Kinin, Japán egyik legnagyobb wasabi-gyártója, a japán tormával kapcsolatos tanulmányt követően magasztalta annak kopaszodásgátló hatását.
A kutatók szerint a wasabiban olyan vegyi anyagok találhatóak, amelyek serkentik az emberi fejbőrben a hajnövekedéséért felelős sejteket.
A hírt közreadó cég szerint ez a kémiai izosaponarin támogatja a hajnövekedést, és jó tápanyagellátást is biztosít azáltal, hogy beindítja a papillasejtekbe utazó fehérjék fejlődését. A papilla, egy dús érhálózattal körülvett kötőszövet, amely a felületén elhelyezkedő mátrixsejtek gyors osztódása révén képes a hajat növekedésre serkenteni.