Ugye mindannyian emlékszünk arra, hogyKabát Peti korábban a televízióban mutatta be, hogy mi a kedvenc karácsonyi süteménye? Nos, a Mindmegette most megmutatja ennek elkészítési módját, hogy mi is el tudjuk készíteni az ünnepek alatt.
Hozzávalók:
12 dkg liszt
12 dkg cukor
6 db tojás
lila ételfesték
2 dl tej
20 dkg kókuszreszelék
5 dkg vaj
Elkészítés:
A karácsonyi rolád elkészítéséhez külön edényekbe tesszük a lisztet és a cukrot. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét és a sárgáját külön tesszük. A fehérjét kemény habbá verjük.
Közben a cukor felét hozzáadjuk a kemény fehérjéhez. A sárgáját is felverjük, és hozzáadjuk a cukor másik felét. Utána a cukros tojássárgáját hozzáadjuk a kemény felvert fehér habhoz, és összekeverjük.
Utána hozzáadjuk fokozatosan a lisztet, és összekeverjük. A kész tésztaalapot lila festékkel színezzük. Ha kész, kivajazott, lisztezett sütőpapíros tepsibe simítjuk a tésztát. 160 fokos sütőbe tesszük, ahol kb. 10-15 perc alatt megsütjük a piskótát.
A krémhez a tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és ízlés szerint cukrot. Majd beletesszük a vajat, és krém állagúra lassú tűzön összeforraljuk.
Ha a piskóta kész, a sütőpapíron hagyjuk, és ráöntjük a kókuszkrémet. Egyenletesen elkenjük rajta a krémet, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.
Amikor kész, levágjuk a végeit és kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét. Tálalhatjuk egészben vagy éles késsel felszeletelve. Tejszínhabbal és olvasztott csokival lehet még díszíteni ízlés szerint.