karácsonyi recept

Mutatjuk Kabát Peti kedvenc karácsonyi roládjának receptjét

Létrehozva: 2023.12.02.

Isteni ízek, boldog karácsony.

Ugye mindannyian emlékszünk arra, hogy Kabát Peti korábban a televízióban mutatta be, hogy mi a kedvenc karácsonyi süteménye? Nos, a Mindmegette most megmutatja ennek elkészítési módját, hogy mi is el tudjuk készíteni az ünnepek alatt. 

Íme Kabát Peti kedvenc desszertje / Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • lila ételfesték
  • 2 dl tej
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg vaj

Elkészítés: 

  1. A karácsonyi rolád elkészítéséhez külön edényekbe tesszük a lisztet és a cukrot. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét és a sárgáját külön tesszük. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Közben a cukor felét hozzáadjuk a kemény fehérjéhez. A sárgáját is felverjük, és hozzáadjuk a cukor másik felét. Utána a cukros tojássárgáját hozzáadjuk a kemény felvert fehér habhoz, és összekeverjük.
  3. Utána hozzáadjuk fokozatosan a lisztet, és összekeverjük. A kész tésztaalapot lila festékkel színezzük. Ha kész, kivajazott, lisztezett sütőpapíros tepsibe simítjuk a tésztát. 160 fokos sütőbe tesszük, ahol kb. 10-15 perc alatt megsütjük a piskótát.
  4. A krémhez a tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és ízlés szerint cukrot. Majd beletesszük a vajat, és krém állagúra lassú tűzön összeforraljuk.
  5. Ha a piskóta kész, a sütőpapíron hagyjuk, és ráöntjük a kókuszkrémet. Egyenletesen elkenjük rajta a krémet, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.
  6. Amikor kész, levágjuk a végeit és kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét. Tálalhatjuk egészben vagy éles késsel felszeletelve. Tejszínhabbal és olvasztott csokival lehet még díszíteni ízlés szerint.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek