Pazarlás

Eddig rosszul tároltad a sárgarépát, mutatjuk, hogy maradhat hetekig friss

K.B.

Létrehozva: 2024.01.23.

Ha rosszul tárolják, akkor néhány nap alatt megromolhat.

Miközben világszerte nőnek az élelmiszerárak, és egyre nagyobb a pazarlás mennyisége, egyre többen kezdenek odafigyelni rá, hogy hogyan lehet minél tovább frissen fogyasztani a konyhában tartott ételeinket. Az egyik nehezen tárolható, és kevés ideig ehető zöldségünk, a sárgarépa, amelyről köztudott, hogy gyorsan el kell fogyasztani különben pár nap után ki lehet dobni. Most a Mirror számolt be egy egyszerű trükkről, amely segítségével hetekkel meghosszabíthatjátok a répáitok élettartamát. 

sárgarépa zöldség konyha
Egy egyszerű trükkel hetekig frissen tarthatod a répáidat /Fotó: Illusztráció:Pexels

Amanda Rocchio életmódtanácsadó és tartalomkészítő árulta el a titkát a répa tárolásának. A szakértő a TikTok-oldalán szokta rendszeresen hasznos tippekkel ellátni a népes követőtáborát. 

Akár egész sárgarépát akar vásárolni, akár bébirépát szeretne venni, valószínűleg a hűtője egyik polcára helyezi, vagy a zöldségtároló rekeszbe. A legfontosabb azonban az, hogy egy edénybe tegyük a répát, ezt töltsük fel vízzel, és ezzel a módszerrel akár négy hétig is friss maradhat a zöldségünk

 - mondta el a taktika lényegét Rocchio. A tanácsadó szerint 3-4 naponta érdemes vizet cserélni a répán, különben zavarossá válhat a vize, de ezen kívül más problémánk már nem lesz vele.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek