Ha rosszul tárolják, akkor néhány nap alatt megromolhat.
Miközben világszerte nőnek az élelmiszerárak, és egyre nagyobb a pazarlás mennyisége, egyre többen kezdenek odafigyelni rá, hogy hogyan lehet minél tovább frissen fogyasztani a konyhában tartott ételeinket. Az egyik nehezen tárolható, és kevés ideig ehető zöldségünk, a sárgarépa, amelyről köztudott, hogy gyorsan el kell fogyasztani különben pár nap után ki lehet dobni. Most a Mirror számolt be egy egyszerű trükkről, amely segítségével hetekkel meghosszabíthatjátok a répáitok élettartamát.
Amanda Rocchio életmódtanácsadó és tartalomkészítő árulta el a titkát a répa tárolásának. A szakértő a TikTok-oldalán szokta rendszeresen hasznos tippekkel ellátni a népes követőtáborát.
Akár egész sárgarépát akar vásárolni, akár bébirépát szeretne venni, valószínűleg a hűtője egyik polcára helyezi, vagy a zöldségtároló rekeszbe. A legfontosabb azonban az, hogy egy edénybe tegyük a répát, ezt töltsük fel vízzel, és ezzel a módszerrel akár négy hétig is friss maradhat a zöldségünk
- mondta el a taktika lényegét Rocchio. A tanácsadó szerint 3-4 naponta érdemes vizet cserélni a répán, különben zavarossá válhat a vize, de ezen kívül más problémánk már nem lesz vele.