Recept

Ha egyszer elkészíted ezt a receptet, soha többé nem fogod kidobni a krumpli héját!

K.B.

Létrehozva: 2024.01.18.

Olyan egyszerű, hogy bárki könnyedén elkészítheti.

Kevés ember gondolná, de a meghámozott burgonya héjából egy finom nassolnivaló készülhet, ha egyszer az ember nem a kukába, vagy a komposztba dobja, hanem a sütőjébe teszi. A héja ugyanis gond nélkül fogyasztható, ha alaposan megsikáltuk a krumplit hámozás előtt, és ha kipróbáljuk az alábbi receptet, amit a Mindmegette konyhájában sütöttek ki. A héj-chips elkészítéséhez semmi másra nincsen szükségünk, csak egy sütőre, olívaolajra, némi fűszerre, és persze a főétkezésből kimaradt burgonyahéjra.

krumpli
A burgonyahéjából akár ízletes chips is lehet /Fotó:   Pixabay (illusztráció)

Következzék a Mindmegette receptje a "titkos" krumplihéj-chipsről:

A burgonyát egy kicsit nagyobb műgonddal sikáld és hámozd meg, mint eddig, és az így képződött héjcsíkokat tedd egy tál vízbe, az egészet pakold a hűtőbe, majd az esti filmnézés előtt fél órával vedd elő újra, és a következőképpen járj el:

  1. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
  2. A krumplihéjat terítsd szét a tepsiben úgy, hogy a darabok ne fedjék egymást.
  3. Locsold meg olívaolajjal,  forgasd össze. Sózd meg nagy szemű sóval – az ínyencek meghinthetik rozmaringlevéllel vagy bármilyen fűszersóval – és tedd a 180-200 fokra előmelegített, forró sütőbe.
  4. Süsd 10 percig, majd vedd ki a sütőből, forgasd át az alakuló csipszet, majd tedd vissza a sütőbe újabb 10-15 percre.

Ízlés szerinti mártogatóssal, ketchuppal tálald!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek