Mutatjuk, hogy lesz tökéletes a tészta!
Szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát! Nem is csoda, hiszen sokféleképpen megtölthető és variálható. Sokszor azonban problémát okoz a tészta: vagy túl vastag lesz, vagy elszakad. Ám van erre egy megoldás!
Ha a palacsintatésztát fele tejjel és fele szénsavas ásványvízzel készítjük, cukor nélkül, akkor sokkal könnyebb állagú lesz és nem ragad le. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel, tej nélkül pedig még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, és így még több palacsinta süthető belőle - tanácsolja a mindmegette.hu.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hozzávalókat egy habverővel csomómentesre összekeverjük, majd a hűtőben 30 percet pihentetjük. Egy serpenyőt olajjal vékonyan kikenünk, és az edényt felhevítjük (csak egyszer, többször nem kell, hiszen a tésztában már benne van az olaj). Egy merőkanál palacsintatésztát teszünk a felhevített serpenyőbe, mindkét oldalát megsütjük, majd egy tányérra tesszük. Tetszőleges töltelékekkel (pl. kakaó, lekvár, túró) töltjük, majd összehajtva tálaljuk.