Kiderült, hogyan lesz friss és szaftos a sült kolbász!
II. Erzsébet királynőnek is főzött az a Michelin-csillagos séf, aki most lerántotta a leplet a tökéletes kolbászsütés titkáról. A séf szerint ugyanis több hibát is el lehet követni az egyszerűnek tűnő feladat során. Jeff Baker azt javasolja, hogy 5 egyszerű szabályt tartsunk be a tökéletes sült kolbászhoz:
Fontos, hogy a kolbász ne a hűtőből kerüljön a serpenyőbe: elkészítés előtt legalább 20 perccel vegyük ki a hidegből, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten. Erre azért van szükség, mert így a kolbászunk egyenletesen fog főni, majd később sülni, ráadásul abban is segít, hogy ne repedjen ki a serpenyőben.
Olyan serpenyőt használjunk, ami tapadásmentes, alatta a lángot pedig állítsuk alacsonyra vagy enyhén közepesre!
Egy púpozott teáskanál kacsa- vagy libazsírral a legfinomabb. Ezt egyenletesen terítsünk el a serpenyő alján, mindenhova kerüljön, a felesleget pedig távolítsuk el!
A hőfok lehetőség szerint legyen állandó, és időnként forgassuk meg a kolbászokat! 10-12 perc sütés után már gyönyörű aranyszínük lesz - írja a mindmegette.hu.
Mielőtt tálalnánk a sült kolbászt, pihentessük egy kicsit! A séf szerint akkor lesz igazán jó a végeredmény, ha a hőmérséklete 70 fok környékén mozog, nyomásra pedig kemény és feszes.