A szakértő szerint csupán erre a két összetevőre lesz szükséged, amik ráadásul a legtöbb háztartásban megtalálhatóak.
Biztosan sokakkal megesett már az, hogy csúnyán odaégett az egyik edényük, egy új recept kipróbálása során, vagy egyszerűen azért, mert túl nagy lángon főztek. Ezek tisztára súrolása kész rémálmot jelent, sok esetben pedig úgy tűnhet, nincs más megoldása, mint megszabadulni az adott edénytől, ám egy takarítási szakértő tanácsát követve hamarosan úgy fognak ragyogni a makacsul odaégett konyhai eszközök is, akárcsak új korukban.
Robin Wilson takarítási szakértő elárulta, mindössze két hozzávalóra van szükség ahhoz, hogy még a legmakacsabbul odaégett szennyeződésektől is megszabaduljunk, és ismét tisztán ragyogjon az edény: szódabikarbónára és fehér ecetre.
Használj szódabikarbónát és ecetet, majd hagyd állni az edényben három-négy órán keresztül. Ezután dörzsöld át, és úgy fog kinézni, mintha egy vadonatúj lenne
- javasolta Wilson.
A Mirror cikke szerint a forrásban lévő vizet keverjük össze egy csészényi szódabikarbónával a mosogatóban. Amikor a buborékok már leültek, helyezzük bele az odaégett edényt és hagyjuk ázni három-négy órán keresztül, mielőtt elmosnánk: ezzel elegendő időt adunk a keveréknek arra, hogy felpuhítsa az odaégett részt.