Test és lélek

Így lesz tökéletes a palacsintatészta

L.A.

Létrehozva: 2024.02.13.

Itt a tuti recept!

A tökéletes palacsinta tésztája nem szakad el, és nem is túl vastag. A mindmegette.hu most megosztotta a tuti receptet, amit nem tudsz elrontani!

Fotó: Pixabay

Hozzávalók:

  • 20dkg liszt
  • 2db tojás
  • 3dl tej
  • 2dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 0.75dl olaj + a sütéshez

Elkészítés:

A palacsintatészta elkészítéséhez keverőtálba töltjük a tejet. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a csipet sót, és alaposan összekeverjük. Használhatunk hozzá robotgépet is. Hozzámérjük a lisztet, és sűrű, krémszerű tésztát keverünk belőle. Végül hozzáadjuk a szódát, vagy a szénsavas ásványvizet is.

Nagyon fontos, hogy csomómentesre keverjük a palacsintatésztát. Sütés előtt pihentessük legalább 10-15 percet.

Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából), és kisebb merőkanálnyi adagot öntünk rá a tésztából. Hagyjuk, elterülni a serpenyőben. A palacsintákat egyenként kisütjük mindkét oldalukon.

Ízlés szerinti töltelékkel töltjük és feltekerjük, vagy hajtogatjuk.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek