Húsvéti recept

Ha már unod főve: itt a húsvét slágere, a rántott tojás

L.A.

Létrehozva: 2024.03.21.

Ez mindenkinek ízleni fog!

A húsvét az az ünnep, amikor a sonka mellett a tojás elengedhetetlen az asztalon. Ám koránt sem kötelező főtt tojást enni, nyugodtan kísérletezhetünk változatos, új receptekkel!

A tojás elmaradhatatlan húsvéti alapanyag  Fotó: Pixabay

Ha idén a főtt tojás helyett valami mást ennél, akkor próbáld ki a rántott tojást – aminek az első lépése szintén az, hogy megfőzöd!

Hozzávalók a rántott tojáshoz: 

  • 4 tojás 
  • 2 evőkanál majonéz 
  • torma 
  • snidling 
  • liszt, tojás és morzsa a panírozáshoz 
  • olaj a sütéshez 
  • só 
  • bors 
rántott tojás, fotó: vidék íze
Érdemes esélyt adni a rántott tojásnak: nem bánod meg!  Fotó: Vidék Íze

Elkészítés:

Sós vízben keményre főzzük a tojásokat. Hideg víz alatt leöblítjük, meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk. A tojások sárgáját egy tálba kaparjuk. A fehérjéket a szokásos módon (liszt, tojás, morzsa) panírozzuk, majd bő, forró olajban kisütjük. A tojások sárgáját szitán áttörjük, ízesítjük. Habzsákba rakjuk és beletöltjük a rántott fél tojásokba – írja a mindmegette.hu.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek