Ötlet

10 tuti tipp: Így készíts egyszerűen isteni finom leveskockát otthon

K. C.

Létrehozva: 2024.04.01.

Készítsünk leveskockát házilag! Neked is sikerülni fog!

Sokan szívesen ízesítenek leveskockával, hiszen gyorsan kellemes ízt kölcsönöz az ételnek. Megmutatjuk, hogyan készíthetjük el házilag, így pontosan olyan ízt kaphatunk, amilyenre vágyunk.

Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

1. Fő az egészség!

A leveskocka igen népszerű, de a készen kapható változatok gyakran adalékanyagokat is tartalmaznak. Ha házilag készítjük el, akkor természetes összetevők kerülhetnek az ételbe! Első lépésként válogassunk össze olyan zöldségeket, amelyeket az elkészíteni kívánt leveshez használni szeretnénk!

2. Mi kerüljön bele?

A leveskockához ízlésünknek megfelelően használhatunk vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellert, zöldpaprikát, de akár kelkáposztát is.

3. Mivel fűszerezzük?

A fűszerezéshez elegendő lehet só és bors, de tehetünk a kockába szárított kakukkfüvet, majoránnát vagy petrezselymet is.

4. Aprítsuk fel a zöldségeket!

Miután kiválogattuk a zöldségeket, mossuk és pucoljuk meg azokat! Használjunk olyan arányokat, ami az ízlésünknek megfelelő! Ezután vágjuk fel az összetevőket apró darabokra, de a legegyszerűbb, ha zöldségaprítót használunk!

5. Tegyük őket olajra!

Öntsünk olajat egy lábasba, melegítsük fel és kezdjük el rajta dinsztelni a zöldségeket! Ilyenkor megszórhatjuk azokat sóval, borssal vagy az általunk választott fűszerekkel.

6. Hagyjuk párolódni!

Ha túl kevés az olaj, rakhatunk még hozzá. Ezt követően öntsük fel vízzel a zöldségeket és hagyjuk párolódni közel fél óráig. Az idő az összetevőktől és a mennyiségtől függően változhat. Időnkét kevergessük meg és ellenőrizzük a zöldségek állagát!

7. Jöhet az adagolás

Ha kész vagyunk, hagyjuk hűlni a zöldségeket! Amennyiben túl darabosnak találjuk, botmixerrel pürésítsük! Ezután nincs más dolgunk, mint külön adagokban eltenni! Ehhez több megoldás közül választhatunk.

8. Praktikus a jégkockatartó

A legegyszerűbb megoldás, ha jégkockatartót használunk. Porciózzuk ki a zöldséget, majd tegyük a fagyasztóba!

9. Tegyük két tepsi közé!

Egy másik megoldás, hogy egy tepsire sütőpapírt helyezünk és azon oszlatjuk el a pürét. Ezt követően tegyünk még egy sütőpapírt és egy tepsit a tetejére, majd rakjuk néhány órára a mélyhűtőbe! Miután megdermedt, késsel vágjunk kockákat a masszából és tegyük a hűtőbe azokat!

10. Oszlassuk el zacskóban!

Ha erre nincs lehetőségünk, használhatunk uzsonnás zacskót is! Oszlassuk el benne a masszát, ügyelve rá, hogy elég vastag legyen, majd tegyük a mélyhűtőbe! Később éles késsel vágjuk kockákra vagy törjünk belőle!

Szöveg: Balatoni Kitti - FANNY

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek