Mutatjuk, hogy kell helyesen csokoládét fogyasztani.
Bizony nagyon sok nő gyengéje a csokoládé. Míg ugyanis keményen küzdünk azért, hogy megőrizzük fitt alakunkat és egészségünket, addig szervezetünk bizony nagyon is kívánja az édességet, különösen a csokoládét. Ha azonban arra törekszünk, hogy ledobjunk néhány kilót, akkor hajlamosak vagyunk arra, hogy jó messzire elhajítjuk a spájzban rejtegetett csokoládét. Ez azonban vétek! Kutatások kimutatták ugyanis, ha betartasz egy apró szabályt, akkor bizony csodákat tesz az egészségeddel az édesség.
Sokan azzal riogatják a fogyni vágyókat, hogy a csokoládét messzire el kell hajítani, mert nagyon hízlal és egészségtelen. Ez persze bizonyos körülmények között igaz is lehet, hiszen a csokoládé nagyon finom, és ha bekapunk egy kockát, akkor szinte biztos, hogy lesz belőle második és harmadik (és bizony sokaknál ez addig folytatódik, amíg az egész tábla el nem fogy). Nem kell azonban a fogyókúra alatt sem kihajítani a csokit, ha betartjuk azt, amit a szakemberek javasolnak.
A csokoládéban - és elsősorban a kakaóban - található teobromin nagyon sok kutatás szerint fantasztikus hatással bír az egészségre. Egy friss tanulmány kimutatta, hogy rendszeres fogyasztása serkenti az agy működését, és megvéd a korral járó kognitív hanyatlástól. Megelőzi a depressziót, a Parkinson- és az Alzheimer-kórt, csökkenti a koleszterint, kiváló hatással bír a memóriára, és ami a diétázóknak kiemelkedően fontos: serkenti a zsírégetést - írja a Mirror.
Van azonban egy dolog, amit mindenképpen észben kell tartani: naponta legfeljebb 20 grammot lehet belőle fogyasztani ahhoz, hogy ne forduljon egészségtelenné. A csokoládétól nagyon könnyű meghízni, ha azonban mértéktartón tudjuk fogyasztani, rendkívül előnyös lehet az egészségünkre nézve.